Tekninen valiokunta, kokous 21.6.2023

§ 47 Rajan näytöistä perittävien maksujen määrääminen

LAIDno-2023-599

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi
  • Mika Rostedt, Maankäyttöinsinööri, mika.rostedt@laitila.fi

Perustelut

Rajan näyttö on epävirallinen rajankäyntitoimitus, jossa mittaustoimenpiteellä osoitetaan kahden tai useamman kiinteistön välinen kiinteistöraja maastoon.

Rajan näyttö voi olla tarpeellinen kiinteistöjen välistä rajaa määrättäessä tai olemassa olevaa rajaa tarkistaessa esimerkiksi aitaa rakennettaessa.

Kiinteistön omistaja tai haltija voi tilata rajan näytön, jos rajan paikasta ei ole riitaa eikä sitä haluta uudelleen virallisesti merkitä rajamerkein. Rajamerkit ja tarvittavilta osin rajalinjat osoitetaan puupaaluin tai maalimerkein maastoon. Rajannäytöllä ei rajaa virallisesti vahvisteta eikä merkitä pysyvästi maastoon.

Jos kiinteistöjen rajaa osoittava rajamerkki on hävinnyt ja rajan paikasta on riita tai epäselvyyttä, kiinteistöjen kesken on suoritettava virallinen rajankäynti. Virallinen ja lainvoimaisen rajankäynnin Laitilan kaupungin alueella tilataan Maanmittauslaitokselta, rajan näyttöjä Maanmittauslaitos ei suorita.

Rajannäytöille ei ole tällä hetkellä määriteltyä hintaa, mutta palvelu on sen luonteista, että sille on syytä määrittää maksu. Hallintosäännön 30 §:n mukaan valiokunta tekee maksusta päätöksen.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää asettaa rajannäytölle perusmaksun 200 € sekä mittavan määrän mukaan 0,50 € / m.

 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.