Elinvoimajaosto, kokous 29.5.2023

§ 28 Kotoharjun asemakaavan laajennus

LAIDno-2022-1004

Valmistelija

  • Satu Sarkoranta, Kaupunkisuunnittelija, satu.sarkoranta@laitila.fi

Perustelut

Kotoharjun asemakaavan laajennus on tullut vireille vuoden 2023 kaavoituskatsauksen yhteydessä (kuulutettu 31.3.2023). Asemakaavan laajennus koskee kiinteistöä RN:o 400-408-2-571 ja se on Laitilan kaupungin omistuksessa. Tällä hetkellä alue kasvaa metsää ja on kokonaan rakentamaton. Asemakaavan muutoksen kohteena ovat korttelin 951 tontti 3 sekä kolme pienehköä lähivirkistysaluetta (VL) Sytkorventien itäpuolella.

Alue on maakuntakaavassa osoitettu muun muassa taajamatoimintojen alueeksi (A) ja taajamatoimintojen kehittämisen kohdealueeksi sekä yleiskaavassa erillispientalojen asuntoalueeksi (AO). Alueen asemakaavoitusta ohjaa Keskustan ja sen ympäristön osayleiskaava vuodelta 2009.

Kaava on edennyt luonnosvaiheen valmisteluun. Kaavatyössä on kiinnitetty huomiota Kotoharjun asuinalueen viihtyisyyteen, kaupunkikuvaan, virkistys- ja viheralueisiin sekä -verkostoon, alueen metsäisen luonteen säilymiseen sekä asuinalueen maisemalliseen rajautumiseen ympäröivistä avoimista peltoalueista. Lisäksi kaavatyössä tutkitaan asuntokatuyhteyden /-yhteyksien järjestämistä Sytkorventieltä uusille asuintonteille ja tarkistetaan nykyisen asemakaavan korttelin 951 tontin 3 käyttötarkoitus (AP).

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle, että Kotoharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen luonnosvaihe sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) asetetaan nähtäville ja kaavaluonnoksesta pyydetään tarvittavat lausunnot. Kaavoitukselle varataan mahdollisuus täydentää ja tarkentaa aineistoa ennen nähtäville asettamista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli kaupunkisuunnittelija Satu Sarkoranta.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.