Nuorisovaltuusto, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Tapahtuman suunnittelu

LAIDno-2023-228

Valmistelija

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston kokouksessa 2.2.2023 §7 Muut asiat on päätetty, että nuorisovaltuusto järjestää kevään 2023 aikana tapahtuman nuorille. Tapahtuman suunnittelu on päätetty aloittaa seuraavassa nuorisovaltuuston kokouksessa. 

Tapahtuman paikkaa, ajankohtaa ja kohderyhmää tulee suunnitella ja ottaa huomioon mahdolliset muut tapahtumat ja toiminnot, jotka voivat vaikuttaa osallistujien osallistumismahdollisuuksiin. Toivottavaa on, että tapahtuma soveltuu mahdollisimman monelle päätettävälle kohderyhmään lukeutuvalle osallistujalle ja tapahtuma markkinointeineen tavoittaa ja motivoi osallistujia osallistumaan.

Tapahtuman kustannuksissa käytettävissä olevat nuorisovaltuustolle vuodelle 2023 myönnetyt budjetit, joita voi osittain hyödyntää tapahtuman toteutuksessa, ovat: Kilpailut ym. 1000,00 euroa, Asiakaspalvelujen ostot 1500,00 euroa sekä Työaineet ja tarvikkeet 900,00 euroa.

Toteutuessaan tapahtuman toivotaan olevan onnistunut ja antavan hyvän ja toimivan mielikuvan nuorisovaltuuston toiminnasta. Nuorisovaltuuston järjestämät tapahtumat ovat nuorisovaltuuston toiminnan niin sanottuja käyntikortteja ja kokemus toimintaan osallistumisesta voi parhaimmillaan motivoida uusia innokkaita nuoria asettumaan myöhemmin ehdolle nuorisovaltuustoon.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Aloitetaan tapahtuman suunnittelu ja keskustellaan perustetaanko sitä varten työryhmä nuorisovaltuuston jäsenistä. Otetaan ainakin alustavasti kantaa tapahtuman ajankohtaan ja siihen, mitä tapahtuma voisi sisältää ja mille kohderyhmälle se on suunniteltu, esimerkiksi yläkouluikäiset nuoret tai laajemmalla ikäjakaumalla. Tapahtuman suunnittelussa otetaan huomioon käytettävissä oleva budjetti siten, että myös muiden mahdollisten tapahtumien suunnittelu vuodelle 2023 ovat mahdollisia kustannusten näkökulmasta.

Päätös

Päätettiin perustaa työryhmä suunnittelemaan urheilutapahtuma. Työryhmän jäseniksi valittiin Ronja Mäkelä, Odessa Laivoranta, Iida Viherjälaakso ja Fanny Norrgård. Työryhmä perustaa WhatsApp -ryhmän sisäistä viestintää varten. 

Lisäksi päätettiin yksimielisesti, että nuorisovaltuusto järjestää frisbeegolf -turnauksen ja käytännön järjestelyistä vastaavat Niklas Soini nuorisovaltuustosta yhdessä toisen nuoren kanssa, joka ei ole nuorisovaltuuston jäsen. 

Maahanmuuttajanuoret osaksi meitä eli MoM -hankkeesta on tiedusteltu nuorisovaltuuston halukkuutta osallistua kansainvälisen ruokaillan tapahtuman järjestämiseen. Päätettiin osallistua järjestämiseen. Jenna Hiltunen ilmoittaa suunnitteluun ja järjestämiseen mukaan Aino Hiekan, Aino Paavilaisen, Werner Niemisen ja Roja Mäkelän.