Nuorisovaltuusto, kokous 21.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Muut asiat

Perustelut

1. Valiokunta- ja valtuustoterveiset

2. Nuva ry:n terveiset

3. Seuraavan kokouksen sopiminen

Päätös

1. Valiokunta-, valtuusto- ja jaostoterveiset

Iida Viherjälaakso on osallistunut kaupunginvaltuuston kokoukseen. Nuoria koskevia asioita sivusivat Laitilan lukion ja WinNovan yhteistyö.

Niklas Soini on osallistunut sivistysvaliokunnan kokoukseen.Kokouksessa käsitelty investoinnit ja tilinpäätökset vuodelta 2022

Saku Uusikartano on osallistunut teknisen valiokunnan kokoukseen. Kokouksessa ei käsitelty nuoria koskevia asioita.

Aino Hiekka oli estynyt elinvoimajaoston kokouksesta.

Jenna Hiltunen on osallistunut hyvinvoinnin- ja terveyden edistämisen jaoston kokoukseen. Kokouksessa ei käsitelty nuoria koskevia asioita.

2. Nuva ry:n terveiset

Werner Nieminen ja Odessa Laivoranta osallistuivat Nuva ry:n koulutukseen Turussa. Koulutuksessa keskusteltu vaikuttamisen teemoista. Paikalla oli Varsinais-Suomen alueelta nuorisovaltuustojen edustajia. Laitilan osallistuneet nuorisovaltuuston jäsenet keskustelivat koulutuksessa Naantalin nuorisovaltuuston edustajien kanssa mahdollisesta yhteistyöstä ja yhteisestä tahtotilasta edistää nuorisovaltuuston jäsenien ikärajan muuttamisesta niin sanotusti Turun mallin mukaiseksi. 

3. Seuraavan kokouksen sopiminen

Päätettiin kokoontua vapaamuotoisesti Nuokkarilla ke 26.4.2023 klo 18:00-19:30.

Seuraava kokous pidetään ti 9.5.2023 klo 18:00. Kahvitarjoilu klo 17:45 alkaen. 

4. Varhan Nuvan terveiset

Saku Uusikartano on osallistunut Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nuorisovaltuuston eli Varhan Nuvan kokoukseen. Kokouksen terveisinä Uusikartano välitti, että Laitilassa tulisi tiedottaa kampanjasta koskien halutaanko Laitilassa jatkaa ilmaista ehkäisyä. Kampanjaa varten on olemassa kysymyslomake, jota nuorisovaltuuston jäsenien toivotaan paikallisesti levittävän nuorten keskuudessa. Päätettiin, että Ronja Mäkelä välittää kyselylomaketta Laitilan Nuvan Instagram -tilillä, Saku Uusikartano vie julisteen aiheesta Varppeen yläkoululle ja Iida Viherjälaakso vie julisteen aiheesta Laitilan lukioon. Lisäksi Uusikartano toi esiin, että Varhan Nuva ottaa jatkossa terveisiä vastaan myös alueen kuntien ja kaupunkien nuorisovaltuustoilta.

5. Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoulun terveiset

Jenna Hiltunen esitteli Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoulua, jossa on mukana. Toimintaan on liittynyt koulutusmatka Brysseliin. Seuraava haku on kevään 2023 aikana, Hiltunen tiedottaa haun avautumisesta nuorisovaltuuston jäseniä.