Tekninen valiokunta, kokous 25.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Kiinteistön 400-419-0009-0077 Pilppulankuja 1 vesihuollon lisäliittymismaksu

LAIDno-2023-22

Valmistelija

  • Niko Kryssi, Vesihuoltopäällikkö, niko.kryssi@laitila.fi

Perustelut

Pilppulankuja 1 kiinteistöllä 400-419-0009-0077 on rakennettu vuoden 2022 aikana 516 m2:n lisärakennus. Kiinteistön omistaa Nelfin Oy, jolle on myönnetty rakennuslupa 17.3.2021. Tontille rakennettu lisärakennus on rakennusluvan mukaisesti kauppavarasto/toimistorakennus. Voimassa olevan kaavan mukaan alue kuuluu liikerakennusten korttelialueeseen.

Kiinteistölle rakennettu lisärakennus oikeuttaa vesihuoltolaitoksen perimään lisäliittymismaksun sopimusehtojen mukaisesti. Lisäliittymismaksua peritään, kun määräytymisperusteen muutos (516 m2) on vähintään 10 % olemassa olevan sopimuksen kerrosalasta (1200 m2).

Vesihuoltolaitoksen sopimusehtojen 11§: Asiakas ilmoittaa laitokselle, jos liittymissopimuksen tekemisen jälkeen kiinteistöllä olevaa rakennusta laajennetaan tai sinne rakennetaan uusi rakennus. Asiakas ilmoittaa laitokselle myös, jos kiinteistön käyttötarkoitus muuttuu tai sen vedentarve tai viemäriveden määrä kasvaa tai sen viemäriveden laatu muuttuu olennaisesti siitä, mitä on sovittu kiinteistön liittyessä. 
Asiakas on velvollinen ilmoittamaan laitokselle kiinteistön tai rakennuksen käyttötarkoituksen muuttumisesta, rakennuksen laajentamista tai lisärakentamisesta vähintään kuukautta ennen kuin tilat otetaan käyttöön tai muutos muuten tapahtuu.

Asiakkaalle lankeava lisäliittymismaksu on suuruudeltaan 7.585,20€. Lisäliittymismaksu määräytyy muuttuneen kerrosalan mukaisesti teknisen valiokunnan 1.9.2021 hyväksymien maksuperusteiden mukaisesti.

Kiinteistön omistaja ei ole suostunut palauttamaan lisäliittymissopimusta eikä ole maksanut lisärakennuksen lisäliittymismaksua useasta huomautuksesta huolimatta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää, että kiinteistön omistaja on velvollinen allekirjoittamaan lisäliittymissopimuksen sekä maksamaan lisäliittymismaksun sopimusehtojen mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kiinteistön omistaja, vesihuoltosihteeri

Liitteet


Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan tekniselle toimelle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
  
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen