Sivistysvaliokunta, kokous 19.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Tiedoksi merkittävät asiat

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

1. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtion erityisavustusta yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamiseen ja kehittämiseen vuodelle 2023 50549€, 70% hankkeen kokonaismenoista. Käyttöaika 1.1.-31.12.2023. Avustuksella palkataan erityisesti mielenterveys- ja hyvinvointiosaamista yhteisölliseen opiskeluhuoltoon opettajien ja opetusryhmien tueksi.  Lisäksi avustuksella kehitetään opiskeluhuollon toimintamalleja ja menetelmiä. Päätös on liitteenä.

2. Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta ”Yhteisöllisyyttä nuorten arkeen” -hankkeelle 60000€, 90% hankkeen kokonaismenoista. Käyttöaika 1.1.2023-31.12.2024. Avustuksella palkataan kouluihin ja oppilaitoksiin tehtävälle nuorisotyölle henkilöstöresurssia. Päätös on liitteenä.

3. Uimahallin kävijämäärä joulukuussa 2489 (vuonna 2021: 2466)

4. Skeittiparkin sijainti

Laitilan sivistystoimi ja tekninen toimi ovat yhteistyössä kartoittaneet betonisen skeittiparkin paikkaa Laitilan keskusta-alueelta. Vaihtoehtoiset mahdolliset paikat käytiin läpi kaupungin johtajan, teknisen johtajan, sivistysjohtajan ja vapaa-aikapäällikön kesken. Keskustelussa yksimielisesti todettiin, että paras paikka betoniselle skeittiparkille on edelleen Kappelimäen koulun parkkipaikan viereinen nurmialue, joka sijaitsee kiinteistöllä 400-419-4-40. Asemakaava määritttää alueen "opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeksi", jolloin käyttötarkoitus palvelee hyvin skeittiparkkirakentamista. Paikkaa puoltaa koulun läheisyys, jolloin skeittiparkki on helposti koulun käytettävissä niin koulupäivän aikana kuin koulun kerhotoiminnassa. Lisäksi alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on muita liikuntapaikkoja, joiden keskittäminen samalle alueelle on alueiden kunnossapidon kannalta järkevää. Painoarvo on myös nuorten aloitteessa esiin tuotu toive skeittiparkin saavutettavuudesta keskusta-alueella.

5. Laitilan esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen toimintamallit kiusaamisen ennaltaehkäisemiseen ja puuttumiseen

6. Kirjaston tilastot vuodelta 2022

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta merkitsee tiedoksi edellä mainitut tiedoksi merkittävät asiat.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijoina kokouksessa kuultiin varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalosta, Kappelimäen koulun rehtori Annika Mattilaa, Laitilan kyläkoulun rehtori Noora Vesteristä, Varppeen koulun rehtori Tuomas Kankaanpäätä ja Laitilan lukion rehtori Kimmo Jalosta.