Sivistysvaliokunta, kokous 15.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 139 Liikuntatoimen kenttämääräraha / Leinmäen kyläyhdistys ry

LAIDno-2022-1281

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Pahkajärven uimaranta on poistettu Laitilan yleisistä uimarannoista ja uimarannan huolto ja ylläpito on siirtynyt ennen 2022 uimakauden alkua Leinmäen kyläyhdistys ry:lle. Ennen muutosta Sivistysvaliokunta on 17.3.2022 § 29 hyväksynyt, että Laitilan kaupungin liikuntatoimi kunnostaa Pahkajärven uimarantaa ruoppaamalla, tuomalla lisää hiekkaa ja asettamalla kankaan hiekan alle. Lisäksi liikuntatoimi kustantaa rakennusmateriaalia kohtuudella rakennusten kunnostamiseen. Arvio tälle kokonaisuudelle on ollut 5 000 euroa keväällä 2022. 

Uimakauden jälkeen on käyty keskustelua Leinmäen kyläyhdistys ry:n kanssa, ja heidän toive on, että liikuntatoimi avustaa kyläyhdistystä rannan ruoppauksessa. Leinmäen kyläyhdistys ry on pyytänyt tarjouksen ruoppauksesta, ja se on kelluvalla kalustolla 15x30m alueelta 7040 € + alv. 1689,60 euroa. Hinta sisältää kaluston mobilisointikulut sekä alueen syvennysruoppauksen. 

Liikuntatoimen arvio poikkeaa paljon ruoppaustarjouksen hinnasta. Liikuntatoimen tekemä arvio perustuu ruoppaukseen rannalta, ei kelluvalla kalustolla. Lisäksi viime aikaista hintatason nousua ei ole osattu ennakoida kustannusten arvioinnissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää avustaa Leinmäen kyläyhdistys ry:tä 5 000 eurolla Pahkajärven rannan ruoppauksessa.

Päätös

Sivistysvaliokunta kävi keskustelun Leinmäen kyläyhdistys ry:n avustamisesta Pahkajärven rannan ruoppauksessa. Keskustelun kuluessa varajäsen Janne Kuusisto esitti muutosehdotuksen: Leinmäen kyläyhdistys ry:tä avustetaan Pahkajärven rannan ruoppauksessa 7040 eurolla. Valiokunnan jäsen Juha Kiviö kannatti ehdotusta. 

Keskustelun kuluessa valiokunnan jäsen Timo Rantanen esitti muutosehdotuksen: Leinmäen kyläyhdistys ry:n avustus 5000 euroa siirretään kokonaisuudessaan vuodelle 2023. Ehdotus raukesi kannattamattomana.

Koska keskustelun kuluessa oli tehty kannatettu muutosehdotus, asiassa oli suoritettava äänestys. Äänestys suoritettiin siten, että ne, jotka kannattavat pohjaehdotuksen hyväksymistä, äänestävät "jaa" ja ne, jotka kannattavat Kuusiston tekemän ja Kiviön kannattaman muutosehdotuksen hyväksymistä, äänestävät "ei". Äänestysesitys ja -menettely hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 2 jaa-ääntä ja 4 ei-ääntä, jolloin sivistysvaliokunta oli hyväksynyt Janne Kuusiston muutosehdotuksen päätöksekseen.

Lisäksi sivistysvaliokunta päätti, että  Leinmäen kyläyhdistys ry:n tulee toimittaa lyhyt dokumentointi avustuksen käytöstä vuoden 2023 loppuun mennessä.

Äänestystulokset

  • Kyllä 2 kpl 33%

    Timo Rantanen, Hanna Lahtonen

  • Ei 4 kpl 67%

    Tapio Kylä-Heiko, Henna Lilja, Juha Kiviö, Janne Kuusisto

Tiedoksi

Leinmäen kyläyhdistys ry., vapaa-aikapäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.