Sivistysvaliokunta, kokous 27.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Kohdeavustusanomus / Laitilan Nuorisoverstas ry:n hanke

LAIDno-2022-1030

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Nuorisoverstas ry on saanut Lounais-Suomen aluehallintovirastolta Maahanmuuttajanuoret osaksi meitä -hankkeen 30 000 € avustuksella 90 % avustusosuudella.  Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 33 333, 33 €. Avustus on myönnetty erityisavustukset nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehittämiseen -rahoituksesta. Hankkeen toteutusaika 1.12.2022-31.12.2023.

Hankkeen tavoitteena on tukea maahanmuuttajanuoria kiinnittymään olemassa oleviin yhteisöihin Laitilassa sekä jakaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja yhteiskunnassa toimimisesta. Hankkeen toiminnassa hyödynnetään nuorille tärkeitä teemoja, kuten hyvinvointi- ja ympäristönäkökulmia. Nuorisotyöllinen työote näkyy nuorten osallisuus- ja vaikutusmahdollisuuksissa. Hankkeessa on esimerkiksi mahdollista toteuttaa erilaisia projekteja aikuisten tukemana. Hankkeen toiminnan tavoitteena on ehkäistä erityisesti maahanmuuttajanuorten syrjäytymistä. Kohderyhmänä on alle 29-vuotiaat nuoret.


Hankkeen nuorisotyöntekijä jalkautuu kouluihin ja oppilaitoksiin sekä katutyöhön kohtaamaan nuoria. Yhteistyössä erilaisten paikallisten toimijoiden päivittäin näille nuorille toimintaa, jossa heidän itsenäistyminen, terveet elämäntavat, arjenhallinta, osallisuus ja yhteistoimintakyky otetaan huomioon. Työntekijä tekee tiivistä yhteistyötä koulun, vapaa-ajantoimijoiden sekä kolmannen sektorin kanssa. Työntekijä pystyy kohtaamaan nuoret matalalla kynnyksellä ja yksilöllisesti. Työntekijä on tavoitettavissa viitenä päivänä viikossa helposti saavutettavassa paikassa. Työntekijä kuuluu hallinnollisesti Laitilan Nuorisoverstas ry'lle.

Nuorisoverstas anoo Laitilan kaupungilta omarahoitusosuuden (10 %) avustuksena hankkeen toteuttamiseksi. Avustusosuus on 3333,33 €. Kyseinen hanke ei ole Laitilan Nuorisoverstas ry:n perustoimintaa (nuorten työpajatoimintaa), vaan kyseessä on uuden työmuodon kehittämishanke. Kohdeavustusta voidaan sivistysvaliokunnan päätöksen (§ 10, 27.1.2022) mukaan myöntää nuorisoalan uuteen sekä innovatiiviseen toimintaan jonka voidaan katsoa lisäävän ja monipuolistavan toimintaa Laitilassa. Hakemuksessa tulee esittää kustannusarvio ja selvitys siitä, kuinka toiminta vaikuttaa laitilalaisiin ja heidän hyvinvointiinsa. Nuorisotoimen avustuksissa on määrärahaa jäljellä 8 378€.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta myöntää Laitilan Nuorisoverstas ry:lle Maahanmuuttajanuoret osaksi meitä -hanketta varten 3 333 € avustuksen hankkeen omarahoitusosuuden kattamiseksi. Kohdeavustus katetaan nuorisotoimen avustuksista. Hanke edistää maahanmuuttajanuorten kotoutumista ja integroitumista Laitilaan.

Kaikki toimintaan liittyvät maksutositteet/kuitit tulee olla esittää projektin päättyessä erillisestä pyynnöstä. Loppuraportti tulee toimittaa viimeistään 4 kk kuluttua hankkeen päättymisestä. Kohdeavustus maksetaan Nuorisoverstas ry:n tilille. Loppuraportin tarkastamisen yhteydessä avustusta voidaan periä takaisin, jos todelliset kustannukset ovat jääneet arvioitua pienemmiksi. Loppuraporttiin pohjautuen hyväksyttäviksi kuluiksi luetaan todellisten, todennettavissa olevien kulujen perusteella syntyneet kustannukset. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan Nuorisoverstas ry, nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.