Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 27.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Talousarvioehdotus vuodelle 2023 ja taloussuunnitelma vuosille 2023-2024

LAIDno-2022-996

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginhallitus on hyväksynyt Laitilan kaupungin vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman 2024-2025 kehykset sekä talousarvion laadintaperiaatteet kokouksessaan 27.6.2022 (§ 184).

Vakka-Suomen musiikkiopiston talousarvion lähtökohtana on Laitilan kaupungin strategia sekä valtuuston asettamat strategiset päämäärät. Talousarvio on laadittu siten, että Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaiden tarvitsemat opetuspalvelut voidaan järjestää. Talousarvion tavoitteena on vakaan talouden turvaaminen.

Vakka-Suomen musiikkiopiston talousarvion laadintaan on vaikuttanut voimakas kustannuslaskennallisten menojen kasvu. Kustannuslaskennalliset menot jaetaan täysimääräisinä kuntasopimuksen mukaisesti osakaskuntien kesken opetustuntimäärän osoittamassa suhteessa. Tästä syystä taloutta on tarkasteltu keväästä 2022 lähtien poikkeuksellisen tiiviisti ja toimintaa on sopeutettu kaikin käytössä olevin keinoin. Lukukausimaksuja korotettiin 1.8.2022 alkaen, kahden sivutoimisen tuntiopettajan virkaa on jätetty täyttämättä ja yhden osakaskunnan osalta on evätty ko. kunnan oppilaiden uusia 2. instrumenttiopintotoiveita. Taloustilanteesta johtuen johtokunta on osallistunut kahteen iltakouluun, joista toinen oli keväällä 2022 ja toinen alkusyksystä 2022. Vakka-Suomen musiikkiopiston osakaskunnat Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa ovat käyneet musiikkiopiston taloustilanteesta useita eri neuvotteluja talousarvion valmisteluvaiheessa ja ilmoittaneet kuntaosuuksien suuruudesta. Osakaskuntaneuvotteluissa on esitetty toimenpiteistä, mikäli lisäsopetuttamistoimia tarvitaan. Esityslistan liitteenä arvio kuntien maksuosuuksista vuodelle 2023.

Musiikkiopiston eri osakaskunnissa käyttämien tilojen vuokrakustannukset kirjataan Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan talousarvioon. Mikäli vuokrakustannukset nousevat jossakin osakaskunnassa, tämä edellyttää vastaavaa lisäystä kyseisen kunnan maksuosuuteen.

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnalle esitettävässä talousarvioehdotuksessa vuodelle 2023 annettavan opetuksen kokonaistuntimäärä on 425,00 opetusviikkotuntia, yhteensä koko lukuvuosi 14 875 (vuoden 2022 suunnitelma 443 opetusviikkotuntia, yhteensä 15 855 tuntia). Vakka-Suomen musiikkiopiston talousarvioehdotuksessa toimintamenoja esitetään yhteensä 1 261 463 €, josta avoimen osaston toimintamenoja on 8 932 €. Toimintamenoihin on laskuttu mukaan myös arvio kustannuslaskennallisista menoista. Toimintatuloja esitetään yhteensä 464 400 €, josta avoimen osaston toimintatuloja on yhteensä 7 800 €. Vakka-Suomen musiikkiopistolle on määritetty vuodelle 2023 Laitilan kaupungin talousarvioon kehykseksi 1 286 163 €, jossa mukana ei ole kustannuslaskennallisia menoja. Talousarvion valmisteluvaiheessa arvio kustannuslaskennallisista menoista on tarpeen ottaa huomioon, sillä ne lasketaan mukaan osakaskuntien toimintamenoihin. Talousarvioehdotuksen toimintamenot (KL-menot huomioiden) ovat pienemmät kuin annettu kehys. Toimintamenoja on ollut tarpeen sopeuttaa musiikkiopiston osakaskunnilta saataviin kuntaosuuksiin nähden.

Esityslistan liitteenä talousarvioehdotus ja Vakka-Suomen musiikkiopiston strategiset päämäärät ja tehtävänä tavoitteet.

 

 

Päätöksenton peruste

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta hyväksyy liitteenä olevan vuoden 2023 talousarvioehdotuksen, Vakka-Suomen musiikkiopiston strategiset päämäärät ja tehtävän tavoitteet.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali