Sivistysvaliokunta, kokous 13.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 LISÄPYKÄLÄ: Edustajan nimeäminen Varsinais-Suomen opiskeluhuollon yhteistyöryhmään (lisäpykälä)

LAIDno-2022-1097

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Opiskeluhuoltopalvelut, mukaan lukien opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut, siirtyvät 1.1.2023 hyvinvointialueen järjestämisvastuulle. Hyvinvointialueen tulee muodostaa yhdessä alueensa kuntien kanssa alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä. (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 1287/2013, 13 a §). 

Alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä toimii hyvinvointialueen ja sen alueella toimivien koulutuksen järjestäjien yhteistyöelimenä. Sen tehtävänä on:

1)     valmistella 13 a §:ssä tarkoitettu alueellinen opiskeluhuoltosuunnitelma hyvinvointialueen aluevaltuustolle

2)     seurata 13 a §:ssä tarkoitetun alueellisen opiskeluhuoltosuunnitelman toteutumista sekä lisäksi opiskeluhuoltopalvelujen, koulutuksen järjestäjien sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen sekä muiden tarvittavien palvelujen yhteistyön toteutumista

3)     käsitellä hyvinvointialueen ja sen alueella toimivien koulutuksen järjestäjien välisiä opiskeluhuollon yhteistyökysymyksiä ja 

4)     huolehtia muista kuin 1–3 kohdassa tarkoitetuista sille erikseen annettavista tehtävistä.

Jos hyvinvointialueen alueella on kunnan lisäksi muita koulutuksen järjestäjiä, tulee myös heidän olla edustettuina yhteistyöryhmässä. Yhteistyöryhmässä tulee lisäksi olla alaikäisten vanhempien tai huoltajien edustajia, opiskelijoiden edustajia, opiskeluhuollon työntekijöiden edustajia sekä tarvittaessa muita yhteistyötahoja. Kaksikielisen hyvinvointialueen alueellisessa opiskeluhuollon yhteistyöryhmässä on oltava kummankin kansalliskielen edustus.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelutyöryhmä pyytää kaupunkia koulutuksen järjestäjänä nimeämään edustajan Varsinais-Suomen alueelliseen opiskeluhuollon yhteistyöryhmään ja edustajalle varajäsenen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää nimetä Varsinais-Suomen alueelliseen opiskeluhuollon yhteistyöryhmään edustajaksi sivistysjohtaja Susanne Laaksosen ja hänen varajäsenekseen sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelän. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.