Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 16.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon kilometrikorvaus ja pysäköintimaksu

LAIDno-2022-837

Valmistelija

  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi
  • Anitta Keskitalo, sosiaalipalveluohjaaja-johtaja, anitta.keskitalo@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on mukana Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikön toiminnassa. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Sopimuksen mukaan Laitilan kaupunki osallistuu ko. yksikön ylläpitoon ja kehittämiseen. Kaarinan kaupunki toimii perhehoitoyksikön vastaavana kuntana. Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta on päätöksellään 13.1.2022 §6 hyväksynyt perhehoitoyksikön ikäihmisten ja kehitysvammaisten hoitoa koskevat toimintaohjeet, jotka sisältävät mm. palkkiot, korvaukset ja asiakasmaksut 1.1.2022 lukien.

Ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoidon toimintaohjeissa on sovittu perhehoitajan oman auton kilometrikorvauksen määräksi Kelan matkakorvaus 0,20 €/km.

Perhehoitoyksikkö esittää, että perhehoitajan oman auton käytön kilometrikorvausta korotetaan 0,46 €/km:iin 1.9.2022 alkaen verohallinnon vuodelle 2022 antaman verovapaiden matkakustannusten korvausten mukaiseksi. Korotusesityksen perusteena on, että matkakustannukset omalla autolla ovat tuntuvasti nousseet vuonna 2022. Kiihtyvä inflaatio lisää myös paineita hintojen nousuun. Tämän ohella perhehoitoyksikkö esittää, että jatkossa noudetaan perhehoitajan oman auton käytön kilometrikorvauksen määrän osalta verohallinnon vuosittain päivittyvää verovapaiden matkakustannusten korvauksen mukaista linjaa.

Edelleen perhehoitoyksikkö esittää, että perhehoitajalle myönnetään oikeus saada korvaus maksamastaan pysäköintimaksusta, kun kysymys on asiakkaan kodissa toteutetusta perhehoidosta edellyttäen, että maksutonta pysäköintipaikkaa ei ole ollut saatavilla.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta

1. hyväksyy ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitajan oman auton käytön kilometrikorvauksen määräksi 0,46 €/km 1.9.2022 alkaen ja myöhemmin verohallinnon ohjeisen mukaisen määrän verovapaista matkakorvauksista

2. hyväksyy ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitajalle korvauksen hänen maksamastaan pysäköintimaksusta, kun kysymys on asiakkaan kodissa toteutetusta perhehoidosta edellyttäen, että maksutonta pysäköinti paikkaa ei ole ollut saatavilla

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski ja johtaja-sosiaalipalveluohjaaja Anitta Keskitalo.

Tiedoksi

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammisten perhehoitoyksikkö, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa, johtaja-sosiaalipalveluohjaaja Anitta Keskitalo