Sivistysvaliokunta, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Lisätilan vuokraaminen varhaiskasvatuksen palveluiden järjestämistä varten

LAIDno-2022-333

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunkiin on saapunut kuluneiden viikkojen aikana Ukrainan kriisialueelta aikuisia, lapsia ja nuoria. Lapsille tulee järjestää varhaiskasvatusta lainsäädännön mukaisesti. 

Varhaiskasvatukseen on saapunut tällä hetkellä olevan tiedon mukaan 18 hakemusta maahan tulleiden osalta. Varhaiskasvatuspaikat Pähkinäpensaan ja Apilaniityn päiväkodissa sekä perhepäivähoidossa ovat täynnä ja uusien varhaiskasvatusryhmien perustaminen vaatii lisää tilaa. Sivistystoimessa on selvitetty mahdollisia tiloja varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Tällä hetkellä edullisin tarjous lisätilan vuokraukselle on saatu Laitilan Portin, entisen Vaahteraportin päiväkodin tiloista. Tarjousta pyydettiin myös Verkanappulat Oy:n omistamasta Nappulajoen päiväkodista. 

Varhaiskasvatukseen tarvitaan ennakkotietojen perusteella kaksi uutta ryhmää. Jonossa on myös keväälle hoitopaikkaa tarvitsevia kantaväestön lapsia. Mikäli lapsia saapuu Laitilaan enemmän, tulee myös varhaisasvatuksen ryhmiä lisätä tarpeen mukaan. Vuokrattavaan tilaan on mahdollista sijoittaa 3-4 varhaiskasvatusryhmää.  Nuorisotoimen tiloissa oleva yksi varhaiskasvatuksen ryhmä voitaisiin myös sijoittaa vuokrattavaan tilaan, jolloin nuorisotoimen tilat palautuisivat alkuperäiseen käyttöön.

Lounaisrannikon Osuuspankki on antanut tarjouksen omistuksessaan olevasta Laitilan portin tilasta. Tarjous on oheismateriaalina. Tilan tarve on arvioitu tällä hetkellä olevan ajalla 1.4.2022-30.6.2023. Kokonaiskustannus tilan vuokraamiselle tarjouksen perusteella ko. aikana on n. 80 000€.

Laitilan kaupungin hallintosäännön 30 §:n mukaan valiokunta hyväksyy toimialueensa hankinnat huomioiden hankintaohjeistuksen toimivaltarajat.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää vuokrata Lounaisrannikon Osuuspankki Oy:n omistuksessa olevan Laitilan Portin tilan ajalle 1.4.2022-30.6.2023, tarjouksen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Lounaisrannikon Osuuspankki Oy, varhaiskasvatusjohtajat

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.