Tekninen valiokunta, kokous 2.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Varppeen ruokalan peruskorjaus rakennus-, lvv-, iv-, s- ja automaatiourakoitsijoiden valinta

LAIDno-2022-147

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Varppeen ruokalan peruskorjaukseen on varattu investointimääräraha yhteensä 500.000,00 € (alv 0 %), vuodelle 2022.

Peruskorjauksen tarkoituksena on parantaa kiinteistön sisäilmaolosuhteita, sekä uudistaa rakennuksen pintarakenteita. Saneerauksessa uusitaan ilmanvaihto sekä valaistus vaihdetaan led-valaisimiksi, lisäksi parannetaan kiinteistön toimivuutta käyttäjätarpeiden mukaan mm. uudella dieettilinjastolla ja eteistilan uudelleenjärjestelyillä. Saneerauksessa uusitaan myös tarjoilulinjasto, astianpesukone ja muita pakollisia keittiölaitteita. Niiden hankintamenot on varattu erilliselle investointimäärärahalle.

Saneerauksen rakennus-, iv-, lvv-, sähkö- ja automaatiotöistä on tehty urakkatarjouspyynnöt, jotka ovat olleet esillä Cloudia-pienhankintajärjestelmässä ja Laitilan kaupungin kotisivuilla. Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija on päätoteuttaja ja työmaapalveluista vastaava. Urakka pitää sisällään joko rakennustekniset, iv-tekniset, lvv-tekniset, s-tekniset tai automaatiotyöt. Kaikkien urakoitsijoiden valintaperusteena käytetään edullisinta kokonaishintaa. Tarjous on mahdollista hylätä, jos urakoitsija ei ole toimittanut vaadittavia asiakirjoja ja/tai ei ole tutustunut kohteeseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää, että Varppeen ruokalan peruskorjauksen rakennus-, lvv- iv-, s- ja a-urakoitsijoiksi valitaan edullisimman tarjouksen jättäneet urakoitsijat, jotka esitellään kokouksessa.

Uusi päätösehdotus:

Tekninen valiokunta päättää hylätä kaikki annetut tarjoukset, koska edullisimmatkin urakkatarjoukset ylittävät talousarviossa varatut määrärahat. Talousarvioon on varattu 500.00€ ja annetut tarjoukset edellyttäisivät lisämäärärahaa yli 500.00€ eli ylitysprosentti olisi yli 100%.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjouksen jättäneet.

Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.