Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 2.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vakka-Suomen kansalaisopiston talousarvion 2022 käyttösuunnitelman hyväksyminen ja hyväksymismerkintöjen tekijöiden määrääminen

LAIDno-2022-203

Valmistelija

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 13.12.2021 hyväksynyt vuoden 2022 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2023-2024 taloussuunnitelmaehdotuksen (kvalt 13.12.2021, § 127).

Hallintosäännön 82 §:n mukaisesti kaupunginhallitus, valiokunnat, lautakunnat ja johtokunnat hyväksyvät omat talousarvioon perustuvat käyttösuunnitelmansa. Toimielin voi siirtää käyttösuunnitelman valmistelua koskevaa toimivaltaa alaisilleen viranhaltijoille. Laitilan kaupungin hallintosäännön 30 § mukaisesti Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy talousarvion käyttösuunnitelman toimialansa osalta.

Vakka-Suomen kansalaisopisto 2022

Menomääräraha Tuloarvio Netto
1 416 825 € 666 025 € 750 800 €


Hallintosäännön 81 §:n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossaan toimielimelle sitovat tehtäväkohtaiset toiminnan ja talouden tavoitteet sekä niiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Hallintosäännön 84 §:n mukaan talousarviosta päättäessä valtuusto määrittelee, mitkä ovat valtuuston sitovina hyväksymät toiminnan tavoitteet. Valtuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia.

Käyttötalousosassa sitovia eriä ovat kaupunginvaltuuston eri tulosalueille hyväksymä yhteismäärä ulkoisille ja sisäisille toimintatuotoille ja toimintakuluille. Käyttötalousosassa valtuustoon nähden nettositova tehtävä on aikuiskoulutus/Vakka-Suomen kansalaisopisto (tehtävä 40).

Tehtäväalueille on taloudellisten tavoitteiden lisäksi asetettu sitovia strategisia päämääriä: tehtävän tavoitteita, toimenpiteitä, mittareita ja tavoitetasoja. Tavoitteet on esitetty kunkin tehtäväalueen kohdalla omassa taulukossaan. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja niistä raportoidaan osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle, tarkastuslautakunnalle, sivistysvaliokunnalle ja Vakka-opiston johtokunnalle.

Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnan käyttösuunnitelma on tehty talousarvion valmistelun yhteydessä jakamalla menomäärärahat ja tuloarviot tehtävälle ja kustannuspaikoille. Tehtävän sisäisen käyttösuunnitelman tekee kansalaisopiston osalta kansalaisopiston rehtori.

Hyväksymismerkinnät tositteisiin tekee kansalaisopiston rehtori, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa hyväksymismerkinnät tekee Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Laitilan kaupungin hallintosääntö 81 §, 82 § ja 84 §

Talousarvio-ohje vuodelle 2022

Ehdotus

Esittelijä

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

1. Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy osaltaan Vakka-Suomen kansalaisopiston vuoden 2022 käyttösuunnitelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

2. Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy kansalaisopiston menotositteisiin hyväksymismerkintöjen tekijäksi kansalaisopiston rehtorin, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa hyväksymismerkinnät tekee Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.