Nuorisovaltuusto, kokous 2.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Koulunuorisotyöntekijän puolesta (lisäpykälä)

Perustelut

Asia nousi esille kohdassa muut asiat. Jotta asian valmistelu voidaan aloittaa seuraavaan kokoukseen, nuorisovaltuusto yksimielisesti kannattaa asian edistämistä. Asiasta luodaan pykälä, jotta päätös saadaan kirjattua asianmukaisesti.

Koulunuoriso-ohjaaja on nuorten keskuudessa pidetty yhteisöllisyyden edustaja. Teemakuukaudet ja oppilaskuntatyö ovat erityisesti jääneet nuorten mieleen. Koulunuoriso-ohjaaja on mahdollistanut nopeat reagoinnit ja osallistunut jouhevasti toteuttamaan nuorten kanssa toiveita. Koulupsykologi ja kuraattori tunnistetaan, mutta ne koetaan etäisemmiksi. Koulunuoriso-ohjaajan voi nykäistä käytävältä matalalla kynnyksellä. Koulunuoriso-ohjaajan tarjoama tsemppi on koettu korvaamattomaksi. Koulunuoriso-ohjaajan resurssi on mahdollistunut koronapandemian elvytykseen varatuin avustuksin (OKM & AVI). Hanke päättyy 30.6.2022. Nuorisovaltuusto haluaa ottaa asiaan kantaa, jotta tärkeäksi koettu työmuoto säilyisi osana nuorten arkea.
 

Ehdotus

Nuorisovaltuusto päättää asian edistämisestä ja mahdollisen työryhmän perustamisesta.

Päätös

Nuorisovaltuusto perustaa aiheeseen työryhmän, joka aloittaa valmistella adressia ja asiatekstiä asian puolesta. Työryhmään valitaan Maija Tiihonen, Odessa Laivoranta, Ronja Mäkelä ja Jenna Hiltunen.