Tekninen valiokunta, kokous 26.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Hyvinvointialueelle vuokrattavat kiinteistöt

LAIDno-2022-77

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetussa laissa säädetään kunnan järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen siirtymisestä hyvinvointialueiden hallintaan. Voimaanpanolain 22 §:n mukaan toimitilat siirtyvät hyvinvointialueiden hallintaan 1.1.2023. Hyvinvointialue ja kunta tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen siten, että se on voimassa vähintään 31.12.2025 asti.

Laitilan kaupungin omistamista kiinteistöistä hyvinvointialueelle vuokrattavat toimitilat tulevat olemaan:

- Terveyskeskus pl. työterveyden ja eläinlääkärin tilat

- Kaukolankoti. Kaukolankodin toimintaa ollaan suunnittelemassa uuteen vuokrattavaan uudisrakennukseen, joka tulee jatkossa korvaamaan Kaukolankodin kiinteistön.

- Palke 5 ja Palke 7 pl. Apilaniityn päiväkodin käyttämät yhteistilat.

Näiden kiinteistöjen lisäksi vuokrattaviin tiloihin kuuluvat:

Paloasema/nuorisotalon kiinteistön Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen vuokratilat, Varppeen koulun terveydenhuollon vuokratilat, Kappelimäen koulun terveydenhuollon vuokratilat, Itäkulman koulun terveydenhuollon vuokratilat, Kodjalan koulun terveydenhuollon vuokratilat, Soukaisten koulun terveydenhuollon vuokratilat, Suontaan koulun terveydenhuollon vuokratilat, Untamalan koulun terveydenhuollon vuokratilat ja kaupungintalon sote-toimen hallinnon, kotihoidon ja neuvolan vuokratilat.

Vuokrattavien toimitilojen huoneistoala on yhteensä n. 9.800 m2. Toimitilojen vuokran määräytymisestä on valtioneuvosto esittänyt luonnoksen kunnille lausuntoa varten.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee tiedokseen sille kokouksessa annettavan selvityksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.