Keskusvaalilautakunta, kokous 21.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen ja tarkastamistyön hyväksyminen

LAIDno-2021-693

Perustelut

Vaalilain 63 §:n mukaan ”Kunnan keskusvaalilautakuntaan saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan vaalikuoria avaamatta kokouksissa, jotka on pidettävä siten, että vaalipäivää edeltävänä perjantaina ennen klo 19.00 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä. Määräajan jälkeen saapuneet lähetekuoret jätetään niitä avaamatta huomioonottamatta”.

Edelleen saman pykälän mukaan ”Äänestyksen huomioon ottamatta jättämisestä on tehtävä merkintä kokouksessa pidettävään pöytäkirjaan, johon on liitettävä huomioonottamatta jätetty vaalikuori lähetekirjoineen – ja kuorineen".

Lisäksi saman pykälän mukaan ”Sen jälkeen kun ennakkoäänestysasiakirjat on tarkastettu, kunnan keskusvaalilautakunnan on lajiteltava hyväksytyt vaalikuoret äänestysalueittain sekä laskettava vaalikuorten lukumäärä äänestysalueittain ja merkittävä lukumäärät pöytäkirjaan. Hyväksytyt vaalikuoret on äänestysalueittain lajiteltuina ja lähetekirjeistä erotettuina säilytettävä avaamattomina varmassa tallessa”.

Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen on suoritettu virastotyönä keskusvaalilautakunnan sihteerin ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa.

 

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta hyväksyy suoritetun ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastustyön ja siihen liittyvät toimenpiteet.

Samalla keskusvaalilautakunta hyväksyy ennakkoäänestyksen vaalikuorien lukumäärän äänestysalueittain ja merkitsee em. lukumäärät pöytäkirjaan.

Päätös

Keskusvaalilautakunta hyväksyi suoritetun ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastustyön ja siihen liittyvät toimenpiteet.

Merkittiin pöytäkirjaan ennakkoäänestyksessä hyväksytyt vaalikuorten lukumäärät, jotka ovat äänestysalueittain seuraavat:

äänestysalue 001  657 kpl
äänestysalue 002  601 kpl
yhteensä  1258 kpl

Keskusvaalilautakunta totesi, että vaalitietojärjestelmään on äänestysalueelle 001 kirjattu 658 ääntä. Yksi vaalitietojärjestelmään kirjattu 001 äänestysalueen ääni ei ollut saapunut keskusvaalilautakunnalle 21.1.2022 klo 19 mennessä ja se todettiin hylätyksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.