Tekninen valiokunta, kokous 15.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Kaupungintalon lvis-saneeraus, vaihe 3, iv- ja lvv- urakoitsijoiden valinta

LAIDno-2021-1201

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Rakennusinsinööri, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Kaupungintalon lvis-saneerauksen 3. vaiheelle on varattu investointimääräraha yhteensä 450.000,00 € (alv 0 %), vuodelle 2022.

Lvis-saneerauksen tarkoituksena on parantaa kaupungintalon sisäilmaolosuhteita. Saneerauksessa uusitaan ilmanvaihto ja iv-päätelaitteet, paloilmaisimet, alakatto, sekä valaistus vaihdetaan led-valaisimiksi. Saneeraus toteutetaan useammassa vaiheessa. 3. vaiheessa saneerataan 0. kerroksen aulatilat ja saunaosasto, 1. kerroksen pääaula ja ravintolatilat, 2. kerroksen kokoustilat, 3. kerroksen iv-konehuoneen laitteet. 

Saneerauksen iv- ja lvv töistä on tehty urakkatarjouspyyntö, joka on ollut esillä Cloudia-pienhankintajärjestelmässä ja Laitilan kaupungin kotisivuilla. Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija on päätoteuttaja ja työmaapalveluista vastaava. Urakka pitää sisällään joko lvv-tekniset tai iv-tekniset työt. Kaikkien urakoitsijoiden valintaperusteena käytetään edullisinta kokonaishintaa. Tarjous on mahdollista hylätä, jos urakoitsija ei ole toimittanut vaadittavia asiakirjoja ja/tai ei ole tutustunut kohteeseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eva Nurmi, Rakennusinsinööri, eva.nurmi@laitila.fi

Kaupungintalon iv-saneerauksen 3. vaiheen hankinta keskeytetään.

Saatujen tarjouspyyntöjen perusteella kokonaiskustannukset ylittävät merkittävästi hankkeelle varatun investointimenon. 

Hankkeen toteutus menee rakennusinsinöörin uudelleen käsittelyyn.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjouksen jättäneet.

Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.