Nuorisovaltuusto, kokous 30.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Latauspaikkoja puhelimille keskustaan (lisäpykälä)

Perustelut

Nuorten kuulemispäivässä 2.10.2019 nuoret ovat nostaneet esille, että keskustan alueelle kaivattaisiin lisää puhelinten ja pienten älylaitteiden latausmahdollisuuksia. Nuorisotoimen ja kirjaston työntekijöiden yhteispalaverissa syksyllä 2021 nousi asia jälleen esiin, sillä usein kirjastolta nuoret kysyvät lainaksi puhelinten latureita. Haasteena irtopiuhojen lainaamisessa on se, että latureita hukkuu tai rikkoutuu.

Nuorisopäällikkö on pyytänyt nuorisovaltuuston kokousta varten tarjouksen Powertise-yritykseltä. Latauspieni-mallin kaappi on koodilukolla toimiva kaappi, johon voi kerrallaan laittaa 4 laitetta turvallisesti lataamaan. Kaapin pinta on mahdollista koristella näyttäväksi.

  • Puhelimet ladataan lukollisissa lokeroissa, joissa kussakin on 4 tärkeintä latauskaapeli liitäntää (iPhone x 2, Micro USB, USB-C)
  • Lukkojen ilkivaltaisen rikkoutumisen varalle, on jokaiseen lokeroon pääsy, kaapin teknisen tilan kautta yleisavaimella. 
  • Kaapissa voidaan ladata myös muita kuin puhelimia, kuten laskimia, tai muita sähköisiä työvälineitä.
  • Kaappi on kotimaista valmistetta, se valmistetaan Karkkilassa.

Koodilukolla toimivan kaapin hinta on 2100 € kun se ostetaan omaksi. Latauskaappi olisi mahdollista sijoittaa Laitilan pääkirjaston omatoimialueelle siten, että kaappi olisi käytössä kirjaston aukioloaikoina mutta myös aukioloaikojen ulkopuolella kirjastokortin avulla. Mikäli myöhemmin nuoret toivoisivat kaapin siirtämistä toiseen kohteeseen, voidaan päätös toteuttaa nuorisovaltuuston päätöksellä. Nuorisovaltuuston budjetissa vuodelle 2021 on varoja hankinnan toteuttamiseksi. Mikäli hankinta päätetään toteuttaa ja mainosteippausten suunnittelussa tarvitaan graaffista osaamista, voi nuorisotoimi osallistua kuluihin graafisen suunnittelun osalta.

Ehdotus

Nuorisovaltuusto keskustelee latauskaapin hankinnasta, sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista. Keskustelun perusteella nuorisovaltuusto päättää hankinnasta.

Päätös

Siirretään seuraavaan kokoukseen.