Nuorisovaltuusto, kokous 25.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Nuorisovaltuustojen maakunnallinen synkronointi

LAIDno-2021-515

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen maakunnan alueella nuorisovaltuustojen aikataulujen yhtenäistäminen on saanut kannatusta nuorisovaltuustoje, sekä uorisovaltuusto-ohjaajien osalta. Aiaktaulujen yhtenäistämiseen olisi hyvä saada useampi kunta mukaan. Loimaan nuorisovaltuusto on toiminut aloitteentekijänä maakunnallisesti.

Aiheeseen liittyen on järjestetty Varsinais-Suomen nuorisovaltuuston puheenjohtajien ja -ohjaajien yhteispalaveri ke 12.5.2021, johon puheenjohtaja Antti Vuorio ja esittelijä-sihteeri Noora Mantere osallistuivat.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Laitilan nuorisovaltuusto keskustelee eri mahdollisuuksista joita aikataulujen yhtenäistäminen toisi Laitilan näkökulmasta.

Päätös

Keskusteltiin ajatuksista käytäntöjen yhtenäistämiseen liittyen. Yhteismarkkinointi ja tietoisuus kasvaisi yhteisillä aikatauluilla. Myös kaksivuotinen kausi voi jännittää ja "virallistaminen" voi tuoda kynnystä osallistua nuvaan, joka kuitenkin pitäisi olla matalan kynnyksen vaikuttamistapa. Laitilassa on tehty oma paikallinen järjestelmä vaaleista vasta hiljattain, joten muutokseen ei heti haluttaisi lähteä. Odotamme asiasta lisätietoja.