Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 14.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 48 Kaukolankodin kiinteistö ja toiminnan kehittäminen

LAIDno-2021-354

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveysvaliokunta (22.1.2020 §13), Kaupunginhallitus (3.2.2020 § 39) ja kaupunginvaltuusto (3.2.2020 § 9) ovat päätöksellään antaneet hyväksyntänsä nykyisen Kaukolankodin ja Koivukodon korvaavan asumispalveluyksikön suunnittelun kilpailuttamiselle siten, että arvioidaan, onko nykyisestä Kaukolankodista hyödynnettävissä olemassa oleva keittiö ja onko mahdollista remontoida sinne 30-40 tehostetun / palveluasumisen paikkaa ja loput uudisrakennukseen, joka suunnitellaan samalla. On myös päätetty, että uuden arviolta 30-paikkaisen asumisyksikön suunnittelun voidaan aloittaa yhteistyössä teknisen valiokunnan kanssa ja mahdollisesti remontoidaan 30-40 paikkaa nykyiseen Kaukolakotiin, mikäli se siihen soveltuu. Hankkeen suunnittelun aikana päätetään erikseen, toteutetaanko hanke omaan taseeseen vai vuokrataanko tilat. Vuodelle 2021 on varattu 50 000 euron määräraha asian valmistelemiseksi. 

Kokouksessa esitellään valmistelutyön etenemistä sosiaali- ja terveystoimen sekä teknisen toimen näkökulmasta. Kokoukseen osallistuvat tekninen johtaja Mika Raula sekä ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta merkitsee tiedoksi saamansa tilannekatsauksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski oli estyneenä ja hänen tilallaan oli vt. asumispalvelujohtaja Jani Silvast.

 

Tiedoksi

ikäihmisten palvelujohtaja, vt. asumispalvelujohtaja