Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 16.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vakka-Suomen musiikkiopiston talousarvion 2020 toteutuminen

LAIDno-2021-157

Valmistelija

  • Minna Kajander, Vakka-Suomen musiikkiopiston vs. rehtori, minna.kajander@laitila.fi

Perustelut

Vakka-Suomen musiikkiopiston talouden toteuma vuonna 2020 oli seuraava:

Menot: 99,8%

Tulot: 113 %

Netto: 93,5 %

Esityslistan viiteaineistona on talousarvion toteumaraportti sekä talouden että toiminnallisten tavoitteiden osalta 31.12.2020.

Raportoinnissa on virhe kohdassa 3610 Valtion avustukset. Musiikkiopiston saamat hankerahoitukset 114 000 € ja 20 000 € on kokonaisuudessaan siirretty vuodelle 2021 ja lisäksi kohdassa 3790 on todennäköinen virheellinen kirjaus tuloihin (20 000 €). Hankkeisiin liittyvien palkkakulujen työnantajamaksuja ei ole siirretty hankkeiden kuluiksi. Liitteenä oleva tuloslaskelma sisältää nämä virheet, joita korjataan kirjanpidossa tätä esityslistaa valmisteltaessa. 

Talouden toteutumisen haastavimmat tekijät olivat koronapandemian aiheuttamat muutokset. Musiikkiopisto sai suuren valtionavustuksen etäopetuksen turvaamiseen, mikä selittää tulotavoitteen ylittymisen samalla kun se aiheutti myös menojen lisääntymisen. Musiikkiopiston henkilöstömuutokset syyslukukaudella 2020 toivat myös paineita raamissa pysymiseen menojen osalta. Musiikkiopiston toiminnan strateginen tavoite on ollut monipuolisen ja laajan opetustarjonnan ylläpitäminen. Sen toteutuminen tulevaisuudessa olemassa olevilla resursseilla tulee olemaan vaikeaa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Minna Kajander, Vakka-Suomen musiikkiopiston vs. rehtori, minna.kajander@laitila.fi

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta merkitsee tiedoksi talousarvion toteutumisraportin sekä toiminnallisten tavoitteiden toteutumisen 31.12.2020 ja toimittaa ne edelleen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle.

Laitilan kaupungin hallintosääntö 38§
Laki taiteen perusopetuksesta 633/1998, 3§

Päätös

Johtokunta merkitsi tiedoksi kokoukselle esitetyt, päivitetyt toteumaprosentit: Menot 101,7%, Tulot 135,4 % ja Netto 85,3 %. Lisäksi johtokunta sai tiedoksi musiikkiopiston toiminnan tunnusluvut, kuten toteutuneet opetustunnit, oppilas- ja hakijamäärät.

Tiedoksi

Laitilan kaupunginhallitus, Laitilan kaupunginvaltuusto

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen Musiikkiopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.