Tekninen valiokunta, kokous 17.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Kappelimäen koulun pysäköintijärjestelyt

LAIDno-2021-160

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Tekninen valiokunta teki joulukuun kokouksessaan 16.12.2020 päätöksen rajata Eurantien pysäkin käyttöä ainoastaan julkisen liikenteen käyttöön. Tammikuun kokouksessa 27.1.2021 valiokunta hylkäsi päätöksestä jätetyn oikaisuvaatimuksen. 

Kappelimäen koulun edessä on pysäköintialue, mikä oli aikoinaan rajattu vain taksien käyttöön kouluaikoina. Nykyisin alueen käyttö on kaikille vapaata. Ongelmat ovat aivan samanlaiset kuin Eurantien pysäkin osalla. Lapsia kuljetetaan kouluun omatoimisesti todella paljon. Kyse on kymmenistä autoista aamuisin ja iltapäivisin koulujen alkamis- ja päättymisaikoihin. Taksien kuljettajilta on tuotu esille huoli lasten turvallisuudesta. Ongelmaa on ollut jo pitkään ja nyt Eurantien pysäkin rajoitustoimenpiteiden jälkeen tilanne on entisestään vaikeutunut. 

Kaupunki järjestää koulukuljetuksen kolmasluokkalaisille ja sitä nuoremmille, kun koulumatka on yli kolme kilometriä ja sitä vanhemmille, lukiolaiset mukaan lukien, kun matka on yli viisi kilometriä. Asiaan voidaan puuttua rajoituksin ja opastuksella. Käytäntö on nyt sellainen, että omatoimisia kuljetuksia kouluun on perusteltua rajoittaa. Mikäli vanhemmat jostain syystä haluavat kuljettaa lapsiaan lähemmäs koulua, niin monitoimihallin piha olisi huomattavasti isompana alueena turvallisempi jättöpaikka ja matkaa kouluihin olisi muutama sata metriä. Monitoimihallilta pääsee valaistulle kevyenliikenteenväylälle, josta on yhteydet kolmeen eri alikulkuun ja edelleen kouluihin. Ainoastaan Tuunantie pitää ylittää suojatien kautta. Parempi ratkaisu olisi, jos lapsia opetettaisiin ja opastettaisiin kulkemaan koulumatkansa itse ja vältettäisiin näin aamu- ja iltapäivien ruuhkat. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää sallia ainoastaan julkisen liikenteen (linja-autot, taksit) pysäköinnin arkipäivisin klo 7.00-16.00 Kappelimäen koulun pysäköintipaikalle Koulukujalla. Muutoksen perusteena on liikenneturvallisuuden parantaminen.

 

Päätös

Puheenjohtaja Tuomas Vuorio teki ehdotuksen lisäyksestä päätösehdotukseen Mika Kinnalan kannattamana, jonka mukaan Kappelimäen koulun pysäköintialueelle sallittaisiin edelleen esikoululaisten kuljetukset. Perusteena on lasten ikä. Tekninen valiokunta hyväksyi lisäyksen äänestyksen jälkeen äänin 4- 2.

Tiedoksi

Kappelimäen koulun rehtori

Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan tekniselle toimelle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
  
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen