Keskusvaalilautakunta, kokous 8.5.2024

§ 22 Keskusvaalilautakunnan tehtävien hoitamisesta maksettava erillispalkkio

LAIDno-2024-198

Perustelut

Laitilassa on käytäntönä ollut, että keskusvaalilautakunnan sihteerille on suoritettu erilliskorvaus, joka on sisältänyt kaikki vaaleihin liittyvät tehtävät, joista osa on tapahtunut normaalin työajan ulkopuolella. Lisäksi sihteerille ei myöskään ole maksettu kokouspalkkioita eikä muita korvauksia vaaliin liittyvistä tehtävistä.
Avustavana henkilönä vaalien toimeenpanoon osallistuu myös it-asiantuntija oman työnsä ohella.

Edellisessä, presidentinvaalissa keskusvaalilautakunnan sihteerille maksettiin 2.000 €:n ja johdon sihteerille 1.000 €:n korvaus.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää lautakunnan sihteerille ja it-asiantuntijalle maksettavista erilliskorvauksista vuoden 2024 europarlamenttivaalien järjestämisestä.

Päätös

Keskusvaalilautakunta päätti, että keskusvaalilautakunnan sihteerille maksetaan 1.500 €:n ja it-asiantuntijalle 750 €:n erilliskorvaus.

Merkittiin pöytäkirjaan, että keskusvaalilautakunnan sihteeri Jaana Suominen poistui kokouksesta esteellisenä käsittelemään asiaa ja pöytäkirjanpitäjänä tämän asian kohdalla toimi puheenjohtaja Eero Kuisma.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.