§ 2 Vakka-opiston Uudenkaupungin osaston suunnittelijan toimen määräaikainen täyttäminen (vakanssinumero 49310- 02)

Lataa 

LAIDno-2024-545

Päätöspäivämäärä

17.6.2024

Päätöksen tekijä

Vakka-Opiston rehtori

Päätöksen peruste

Laitilan kaupungin hallintosääntö 34 §, 36 §, 43 §, 48 § ja 51 §

Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtorin viranhaltijapäätös § 1/2024

Kuvaus

Vakka-Suomen kansalaisopistossa on toistaiseksi voimassa oleva vakanssi, Uudenkaupungin osaston suunnittelijan toimi (vakanssinumero 49310- 02).

Laitilan kaupungin hallintosäännön mukaisesti yli kolmen kuukauden määräaikaisen virka- tai työsuhteen täyttämiseen vaaditaan täyttölupa. Alueellisten opistojen yli vuoden pituisista virka- ja työsuhteiden täyttöluvista päättää asianomainen johtokunta ja tätä lyhyemmistä rehtori.

Uudenkaupungin osaston suunnittelijan toimi on ollut toistaiseksi täytettynä, mutta tehtävää 1.11.2021 lähtien hoitanut työntekijä on irtisanoutunut toimestaan kahden viikon irtisanomisajalla siten, että viimeinen työssäolopäivä oli 30.4.2024. Kansalaisopiston rehtori on tehnyt viranhaltijapäätöksen suunnittelijan toimen täyttöluvasta 25.4.2024, määräaikaisena ajalle 1.8.2024-31.7.2025.

Uudenkaupungin osaston suunnittelijan toimi on ollut julkisesti haettavissa Kuntarekry.fi- ja Työmarkkinatori-palveluissa ajalla 21.5.-5.6.2024. Määräaikaan keskiviikkoon 5.6. klo 13 mennessä saapui yhteensä kaksikymmentä (20) hakemusta. Haastatteluun, joka järjestettiin keskiviikkona 12.6.2024, kutsuttiin yhteensä 6 hakijaa. Haastattelijoina toimivat Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori Tomi Kangas, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen sekä Vakka-Suomen kansalaisopiston suunnittelija Reija Kankilampi.

 

Päätös

Valitsen Vakka-Suomen kansalaisopiston Uudenkaupungin osaston suunnittelijan toimeen (vakanssinumero 49310- 02) määräaikaisesti ajalle 1.8.2024-31.7.2025 FM, musiikkipedagogi Marko Syrjäläisen. Marko Syrjäläisen mahdollisen kieltäytymisen varalle valitsen ensimmäiselle varasijalle FM Hanna Holmroosin ja toiselle varasijalle LitM, TtM Seija Tanhuanpään.

Marko Syrjäläisen valintaa puoltaa hänellä oleva pitkä työkokemus ja osaaminen vapaasta sivistystyöstä ja kansalaisopisto-opetuksesta sekä haastattelutilanteessa saatu myönteinen käsitys hänen taidoistaan ja sopivuudestaan haussa olleeseen tehtävään. Marko Syrjäläisellä on haastattelun ja työhakemuksen perusteella selkeä näkemys vapaan sivistystyön merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa ja kansalaisopiston roolista kestävän kehityksen edistämisessä. Syrjäläinen tuntee Vakka-opiston toimialueen aiempien työsuhteidensa kautta ja lisäksi hänellä on monialaisia verkostoja alueella. Myös palaute Syrjäläisen omaksumiskyvystä ja eri tehtävien nopeasta haltuunotosta puolsi hänen valintaansa.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa toimen alkamisesta lukien. Palkka- ja palvelussuhdeasiat määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Valinta on ehdollinen. Valitun on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista.

Allekirjoitus

Rehtori Tomi Kangas

Organisaatiotieto

Sivistystoimi