Tekninen valiokunta, kokous 24.4.2024

§ 41 LISÄPYKÄLÄ: Varppeen koulun palopermannon lisämääräraha (lisäpykälä)

LAIDno-2024-280

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on varannut Varppeen koulun suunnitteluvaiheeseen, hankenro 8400/831, 50.000,00 €:n suuruisen investointimäärärahan. Hankkeen tavoitteena on ollut toteuttaa kiinteistön sisäilman korjaustoimien suunnittelu- ja kartoitustyötä. Määrärahasta on käytetty n. 2.000,00 € sisäilmakorjausten rakennesuunnittelutyöhön. Varppeen koulun sisäilman parantamiseksi on päätetty toteuttaa yläkoulun palopermannon uusiminen kesällä 2024. Tälle hankkeelle ei ole erikseen varattu omaa määrärahaa. 

Palopermannon saneerauksen rakennusurakka on kilpailutettu ja rakennusurakan kustannukset ovat vahvistuneet. Saneerauksessa toteutetaan kaupungin omana työnä rakennusurakan lisäksi sähkö- ja lvv-työt, sekä irtaimiston siirto ja tarvittavat väistötilat. Korjauskustannuksissa tulee varautua n. 15 %:n lisätöihin, ennalta-arvaamattomien rakenteiden korjaustoimiin. Kokonaiskustannukset ovat arviolta tällöin 250.000,00 € (alv 0%).

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Varppeen suunnitteluvaiheen hankkeelle anotaan lisämääräraha suuruudeltaan 200.000,00 € ja että otsikointi muutetaan: "Varppeen palopermannon saneeraus".

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.