Elinvoimajaosto, kokous 15.4.2024

§ 12 Laitilan kaupungin strategian 2022-2025 toimeenpanosuunnitelmat toimialoilla

LAIDno-2021-880

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Marika Silvennoinen, talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi
  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi
  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin nykyinen valtuustotason strategia on voimassa vuosina 2021-2025.  Toimialojen suunnitemat strategian toimeenpanosta ja jalkauttamisesta on nimetty palvelusuunnitelmiksi.  Palvelusuunnitelma pyrkii vastaamaan osaltaan strategian toimeenpanon tavoitteeseen, mutta toisaalta myös toimialojen palveluprosessien kehittämiseen.  Palvelusuunnitelmat on ensi kertaa laadittu syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana. Palvelusuunnitelman rakentaminen on prosessi, jonka avulla on haluttu pohtia kaupunkistrategian ja yhteisten arvojen merkitystä sekä toimialan yleisessä kehittämisessä  että tehtäväalueittain. Samalla pyrkimyksenä on ollut pohtia toimiala- ja tehtäväaluekohtaista asennoitumista toimintaympäristön muutokseen, joka kunnallisia palveluntuottajia Suomessa koskee niin yhteiskunnallisten kuin hallinnollistenkin kehitys- ja muutostrendien myötä. Palvelusuunnitelman laadinnassa on huomioitu paitsi valtuustotason strategia myös muita kaupungin suunnitelmia, joita ovat mm. Laitilan kaupungin talousarvio  ja -suunnitelma,  Laitilan kaupungin hyvinvointikertomus ja –suunnitelma  sekä Laitilan kaupungin muut ohjeet ja säännöt. Kaupungin toimintaympäristöä ovat viime vuosina muokanneet niin hyvinvointialueuudistus, koronapandemia kuin Ukrainan sota sekä lainsäädäntömuutokset. Kuntaan kohdistuu entistä suurempi rooli ennaltaehkäisevien hyvinvointi- ja terveydenedistämispalveluiden järjestämiseen. Hyvinvointipalveluiden kokonaistarkastelu sekä toimialojen keskinäisen yhteistyön lisääminen ovat asioita, joihin tulee panostaa, jotta kaupungin strategian tavoitteet niin kuntalaisten palvelujen, talouden, yritysten kuin henkilöstön näkökulmista edistyvät.

Liitteenä ovat toimialojen vuonna 2024 päivitetyt ns. palvelusuunnitelmat eli koosteet strategian toimeenpanosta toimialoilla sekä erillisyksiköissä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto merkitsee tiedoksi liitteenä olevat talouspalvelujen, sivistystoimen ja hallintotoimen valtuustostrategian toimeenpanosuunnitelmat. Edelleen elinvoimajaosto päättää lähettää toimeenpanosuunnitelmat kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.