Kaupunginhallitus, kokous 8.4.2024

§ 97 Tiera Verkkokauppa -yhteishankinta

LAIDno-2024-278

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakas (KH 3.12.2012 § 273). Tiera Verkkokaupan kilpailutus toteutetaan yhteishankintana. Sidosyksiköihin sovellettavaa määräysvaltavaatimusta ei sovelleta yhteishankintoihin. Tiera Verkkokauppa on kuntien ICT tarpeisiin suunniteltu ICT-laitteiden sekä ohjelmistojen ja -palveluiden hankintakanava.

Laitilan kaupunki on 14.2.2022 sitoutunut Tiera verkkokauppa Plus puitejärjestelyyn, josta on ollut mahdollista hankkia ICT-laitteet ja -palvelut valmiiksi ja reaaliaikaisesti kilpailutettuna. Tiera verkkokauppa -puitesopimuksen sopimuskausi päättyy elokuussa 2024. Tiera kilpailuttaa yhteishankintana vastaavan hankintakanavan ICT-laitteille, -ohjelmistoille ja -palveluille päivitetyillä tuoteryhmillä, tuotteilla ja ratkaisuilla.

Tiera kehittää hankintakanavaa kuntatoimijoiden, hyvinvointialueiden ja muiden markkinatoimijoiden kanssa käytyjen markkinavuoropuhelujen perusteella. Hankinnan tavoitteena on tarjota kustannustehokas ja vaivaton tapa hankkia ICT-laitteita, -palveluita ja -ohjelmistoja sekä toimialakohtaisia kokonaisratkaisuja. Hankinta toteutetaan yhteishankintana ja siinä hyödynnetään kaikkien osallistuvien kuntien ja hyvinvointialueiden kokonaisvolyymia. Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota kilpailukykyisen hinnan säilyttämiseen laajalle tuote- ja palveluvalikoimalle koko hankintakauden ajan sekä tuotteiden ja palveluiden monipuolisuuteen. Hankintakanavan tilausportaali sekä kattavat logistiikka- ja elinkaaripalvelut tarjoavat mahdollisuuden hankintaprosessin tehostamiseen. Puitesopimuksessa huomioidaan kattavasti vastuullisuuden ja kestävän kehityksen vaatimukset.

Kaupungin tulee ilmoittautua Tiera Verkkokauppa -yhteishankintaan 24.5.2024 mennessä, jotta käyttömahdollisuus seuraavalle sopimuskaudelle varmistetaan. Arvio hankintojen vuosikustannuksista on yhteensä 210.000 euroa. Eri tuoteryhmiä voidaan ottaa käyttöön myös myöhemmin sopimuskauden aikana (2024–2028). Yhteishankintaan ilmoittautuneilla asiakkailla ei ole minimiostovelvoitetta eikä liittymisilmoitus estä tai rajoita asiakasta hankkimasta tuotteita ja/tai palveluita kolmansilta osapuolilta. Palvelusopimus tehdään kilpailutuksessa valikoituneen puitesopimustoimittajan kanssa.

Tiera Verkkokauppa puitesopimuksen tuoteryhmät ovat:

  1. Työasemat (kannettavat, pöytäkoneet, chromebookit, rugged-laitteet, medical-PC:t, näytöt ja tarvikkeet​)
  2. Mobiililaitteet (tablet-laitteet, puhelimet ja tarvikkeet)​
  3. Tulostimet, monitoimilaitteet, tarvikkeet ja tulostuspalvelut
  4. Esitystekniikka ja tilaratkaisut (mm. infonäytöt, interaktiiviset näytöt, projektorit, äänentoistoratkaisut, videoneuvotteluratkaisut, tilanvaraus- ja resurssivarausjärjestelmä, AV over IP, vierailijanhallintajärjestelmä sekä näihin liittyvät palvelut ja tarvikkeet)
  5. Palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkkolaitteet ja tarvikkeet​
  6. Hyvinvointiteknologiat (mm. diagnostiset mittaus- ja tutkimuslaitteet, sensorit, turvaratkaisut, lääkeannosteluautomaatit ja etädiagnostiikka sekä liittyvät palvelut)​
  7. Opetusteknologiat (mm. STEAM-tuotteet, immersiivisen oppimisen ratkaisut, aktivoivat ratkaisut, opetuksen ohjelmistot ja näihin liittyvät palvelut ja tarvikkeet)
  8. Ohjelmistot, lisenssit ja pilvipalvelut​ (mm. Microsoft ja Google-volyymisopimukset, käyttöjärjestelmät, toimisto- ja tuottavuusohjelmistot, tietoturva- ja virustorjuntaohjelmistot, virtualisointi- ja pilvipalveluohjelmistot)
  9. Elinkaari- ja asiantuntijapalvelut sekä muut palvelut
  10. Uusiolaitteet ja niihin liittyvät tukipalvelut

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki antaa sitoumuksen liittymisestä Tiera Verkkokauppa puitejärjestelyyn.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

tietohallintopäällikkö Sami Suominen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.