Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 29.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Vuoden 2024 käyttösuunnitelma ja menotositteiden hyväksyjät

LAIDno-2024-124

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 11.12.2023/§ 82 hyväksynyt vuoden 2024 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2025-2026.

Hallintosäännön 84 §:n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossaan toimielimelle sitovat tehtäväkohtaiset toiminnan ja talouden tavoitteet sekä niiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Hallintosäännön 87 §:n mukaan talousarviosta päättäessä valtuusto määrittelee, mitkä ovat valtuuston sitovina hyväksymät toiminnan tavoitteet. Valtuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia.

Vakka-Suomen musiikkiopiston kustannuspaikat ja niiden käyttötaloussuunnitelmat:

 

   Bruttomäärärahat                     

   Tuloarviot                 

   Netto                     

41 VAKKA-SUOMEN MUSIIKKIOPISTO

   1 163 952 €

   405 963 €

   757 989 €  

41 VAKKA-SUOMEN MUSIIKKIOPISTO / AVOIN OSASTO  

          1 586 €

       1 200 €

          386 €

 

Käyttötalousosassa Laitilan kaupunginvaltuusto asettaa toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä osoittaa tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot toimielimille tehtävien hoitamiseen. Käyttötalousosassa valtuustoon nähden nettositova tehtävä on 41 Vakka-Suomen musiikkiopisto.

Kaupunginvaltuuston toimielinten investointihankeryhmälle tai -hankkeelle hyväksymät menot ja tulot ovat sitovia ja niitä voidaan muuttaa vain valtuuston päätöksellä. Hankkeen euromääräisellä rajalla tarkoitetaan hankkeen kokonaiskustannuksia, ei ao. talousarviovuoden määrärahaa. Valtuuston sitovin perusteluin hyväksymiä määrärahoja ei saa käyttää ilman valtuuston päätöstä muuhun tarkoitukseen. Määrärahaa ei voi ylittää ilman valtuuston päätöstä. Pysyvien vastaavien omaisuushankinnan arvonlisäveroton euroraja on 10 000 €. Tätä pienemmät yksittäiset hankinnat tulee hankkia käyttötalouden määrärahoilla.

Tehtäväalueille on taloudellisten tavoitteiden lisäksi asetettu sitovia strategisia tavoitteita eri näkökulmista. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja niistä raportoidaan osavuosikatsausten yhteydessä valtuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä talousarvion saattaa kaupunginhallitus sen täytäntöönpanomääräyksin valiokuntien ja muiden viranomaisten noudatettavaksi. Kaupunginhallitus, valiokunta ja lautakunta päättävät tämän jälkeen omasta talousarvion mukaisesta käyttösuunnitelmastaan, johon tehdään tarvittaessa tarkennuksia.  

Vakka-Suomen musiikkiopiston käyttösuunnitelma on tehty talousarvion valmistelun yhteydessä jakamalla määrärahat ja tuloarviot tehtävälle ja kustannuspaikoille. Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori tekee musiikkiopiston osalta tehtävänsä käyttösuunnitelman.

Vakka-Suomen musiikkiopiston vuoden 2024 osalta menotositteisiin hyväksymismerkinnät tekee musiikkiopiston rehtori, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

 

 

 

Päätöksenteon peruste

Laitilan kaupungin hallintosääntö

Talousarvio-ohje vuodelle 2024

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta hyväksyy osaltaan vuoden 2024 käyttötaloussuunnitelman sekä taloussuunnitelman vuosille 2025-2026 ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta hyväksyy menotositteisiin hyväksymismerkintöjen tekijäksi musiikkiopiston rehtorin, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa hyväksymismerkinnät tekee Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali