Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 4.3.2024

§ 4 Kuntalaisaloitepalvelun käyttöönotto

LAIDno-2024-204

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kunnat voivat liittyä oikeusministeriön tuottamaan Kuntalaisaloite.fi-palveluun. Liittymisen myötä kuntalaisille on mahdollista tehdä aloitteita kunnalle ko. kanavan kautta. Palvelussa voit tehdä kuntalaisaloitteita, kerätä tehtyyn aloitteeseen osallistujia, seurata muiden tekemiä aloitteita sekä osallistua omaan kuntaan tehtyihin aloitteisiin. Kuntalaisaloite.fi:n käyttö on turvallista ja maksutonta, ja voit käyttää palvelua sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kunnat, jotka käyttävät kuntalaisaloite.fi-palvelua, saavat palvelussa tehdyt aloitteet kunnan kirjaamon sähköpostiin. Kunnalle tuleva sähköposti sisältää myös linkin, jota kautta kunta pääsee lisäämään päätöksensä vapaamuotoisena tekstinä ja/tai liitetiedostona palveluun.

Toisen henkilön tietojen luvaton käyttö on kiellettyä jokaisessa aloitteen vaiheessa. Itse aloitteessa tai siihen lisätyissä liitteissä ei saa luvatta esiintyä yksityishenkilöiden nimiä, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai muita yksityisiksi katsottavia tietoja. Jokainen vastaa itse niistä mahdollisista seurauksista, joita aiheutuu toisen henkilö- tai muiden tietojen väärinkäyttämisestä.

Kunta voi halutessaan liittää verkkosivuilleen Kuntalaisaloite.fi-palvelun leijukkeen. Leijukkeessa näkyvät Kuntalaisaloite.fi-palvelun kautta kuntaan viimeksi tehdyt kuntalaisaloitteet.

Palvelun käyttöönoton jälkeen kunnan nimi näkyy Kuntalaisaloite.fi-palvelun alasvetovalikossa. Kuntalaisaloite.fi-palveluun liittyminen ja palvelun käyttö on kunnille maksutonta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että Laitilan kaupunki ottaa käyttöön oikeusministeriön Kuntalaisaloite.fi-palvelun.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.