Tekninen valiokunta, kokous 28.2.2024

§ 15 Varppeen koulun sisäilmaongelma

LAIDno-2024-195

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Varppeen koulun sisäilmaongelmista on tullut useita ilmoituksia vuoden 2023 loppukeväästä lähtien. Ilmoitusten pohjalta näiden syitä lähdettiin välittömästi selvittämään. Tehtävään valittiin Kiwa Ispecta, mikä on aiemminkin tehnyt vastaavia tutkimuksia Laitilassa. Aikaisemmat kokemukset ovat olleet myönteisiä. Toimeksiantoon on sisältynyt myös ehdotukset korjaustoimenpiteiksi, joilla tilanne saataisiin korjattua. Selvityksen perusteella vauriot ovat korjattavissa.

Tiedottamisella on aivan keskeinen merkitys. Tekninen valiokunta on keskeisessä roolissa rakennusten ylläpidon osalta. Tämän johdosta on paikallaan, että valiokunnan jäsenet tutustuvat paikan päällä kohteeseen, jossa heille samalla esitetään tehdyt ja suunnitteilla olevat toimenpiteet. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta tekee kokonaisuudessaan katselmuksen kohteeseen ja merkitsee tiedokseen sille esitetyt korjaussuunnitelmat. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.