Sivistysvaliokunta, kokous 15.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Untamalan koulutalon stipendirahaston hankintalistan hyväksyminen

LAIDno-2024-126

Valmistelija

  • Lotta Stenij, kyläkoulujen rehtori, lotta.stenij@laitila.fi

Perustelut

Erkki Hintsala on testamentissaan määrännyt osan omaisuudestaan Laitilan kaupungille, Untamalan koulutalon oppilaiden hyväksi. Kaupunginhallitus on päätöksellään 172/2011 päättänyt vastaanottaa kaupungille määrätyn omaisuuden ja hyväksynyt testamenttiin perustuvat rahaston säännöt. Kaupunginhallitus on päätöksessään 2.11.2020 §107 käsitellyt Untamalan koulun liittämistä osaksi Laitilan kyläkoulua. Kaupunginhallituksen päätös sekä rahaston säännöt ovat tämän päätöksen liitteenä.

Laitilan kyläkoulun rehtori yhdessä Untamalan koulutalon henkilöstön ja oppilaiden kanssa ehdottaa hankittavaksi oppilaille tarpeellisia tarvikkeita ja materiaaleja liittenä olevan hankintalistan mukaisesti. Laitilan kyläkoulu haluaa panostaa lukutaidon tukemiseen ja osana hankintaehdotusta on tarkoitus muun muassa päivittää Untamalan koulutalon koulukirjastoa ja perustaa Erkki Hintsalan koulukirjasto Lukulehto Untamalan lapsille. Lisäksi halutaan kannustaa liikunnallisuuteen ja toiminnallisuuteen unohtamatta digitalisten laitteiden tuomia mahdollisuuksia ja tvt-taitojen kehittämisen mahdollistamista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää hyväksyä  liitteenä olevan hankintalistan. Hankinnat tehdään E. Hintsalan testamenttivaroista kevään 2024 aikana. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Pöytäkirjaan merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin Laitilan kyläkoulun rehtori Lotta Stenijä.

Tiedoksi

sivistysjohtaja, taloustoimi, Untamalan koulutalo

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.