Nuorisovaltuusto, kokous 25.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Nuorisovaltuuston kuuleminen lasten liikennepuiston sijaintiin liittyen

LAIDno-2024-61

Valmistelija

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Perustelut

Vuoden 2023 osallistavan budjetoinnin kohteeksi valittiin lasten liikennepuisto. Hanke ei ole toteutunut johtuen siitä, että sijoituspaikasta ei ole löytynyt yksimielisyyttä. Eri vaihtoina keskusteluissa on ollut muun muassa Kauppakadun rakentamaton tontti kirjastoa vastapäätä, Palmusen alue, pururadan alue, Valkojärven kenttä, vanhan neuvolan vieressä oleva puistoalue Sairaalantiellä sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan alue. 

Laitilan kaupungin tekninen johtaja on pyytänyt nuorisovaltuuston kannanottoa liikennepuiston parhaaksi sijoituspaikaksi tai –paikoiksi. Ehdotuksen ei tarvitse olla mikään edellä mainituista, vaan uusia vaihtoehtoja voi esittää. Tavoitteena on hankkeen toteuttaminen vuoden 2024 aikana.

Tekninen johtaja on kutsuttu kokoukseen asiantuntijana kertomaan tarvittavia lisätietoja nuorisovaltuustolle kannanoton muodostusta varten. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Kuullaan teknisen johtajan lisätiedot asiassa, joiden pohjalta nuorisovaltuusto pyrkii muodostamaan kannanoton liikennepuiston sijaintiin liittyen.

Päätös

Nuorisovaltuusto keskusteli liikennepuiston sijainnista. Esiin nousi kaksi eri vaihtoehtoa: Pähkinäpensaan päiväkodin viereinen kaupungin omistama tontti sekä kirjastoa vastapäätä oleva kaupungin omistama tontti. 

Nuorisovaltuusto päätti äänestää esitetyistä vaihtoehdoista. Tulos 10 ääntä kirjaston vastapäiselle tontille ja Pähkinäpensaan päiväkodin viereinen sijainti ei saanut ääniä.

Kirjattiin, että tämän pykälän käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin teknistä johtajaa Mika Raulaa.

Tiedoksi

Tekninen johtaja, tekninen valiokunta, nuorisopäällikkö