Sivistysvaliokunta, kokous 12.10.2023

§ 86 Liikuntatoimen kenttämääräraha / Laitilan ratsastajat ry

LAIDno-2023-901

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Ratsastajat ry on hakenut liikuntatoimelta kenttämäärärahaa 1560 € ratsastusmaneesin ylläpitoon ja kunnostamiseen. Maneesin pohja vaatii jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa, että se pysyy kunnossa, sopivan pehmeänä ja joustavana. Hyvä pohja ei saa olla liian upottava eikä liian kova, koska kumpikin ääripää voi aiheuttaa hevosille jänne- tai muita jalkavaivoja. Maneesi ei saa myöskään olla liian kuiva, koska pölyävä hiekka ei ole hyväksi ratsastajan eikä hevosen keuhkoille. Avustusta on tarkoitus käyttää maneesin suolaukseen sekä kasteluun ja lanaukseen, loisteputkien hankintaan, pihan hiekoitukseen sekä piha-aidan maalaukseen. Ratsastuksen lisäksi tulevana talvena maneesia mahdollisesti käyttävät myös alueen palveluskoiraharrastajat.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää myöntää Laitilan Ratsastajat ry:lle kenttämäärärahaa 1250 €. Laitilan Ratsastajat ry toimittaa lyhyen dokumentoinnin avustuksen käytöstä huhtikuun 2024 loppuun mennessä tai seuraavan kenttämääräraha-avustushakemuksen yhteydessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Valiokunta kiinnittää huomiota hakemuksen perustietojen osittaiseen puutteellisuuteen. Jatkossa hakemuksessa tulee olla vaadittavat tiedot täytettynä.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kokouksessa kuultiin vapaa-aikapäällikkö Emilia Anderssonia.

Tiedoksi

Laitilan Ratsastajat ry, vapaa-aikapäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.