Tekninen valiokunta, kokous 27.9.2023

§ 73 Teknisen valiokunnan talousarvioesitys vuodelle 2024

LAIDno-2023-522

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Tekninen toimi on laatinut teknisen valiokunnan käyttötalousosan ja investointiosan talousarvioehdotuksen vuodelle 2024 ja taloussuunnitelman vuosille 2025- 2026.

Teknisen valiokunnan talousarvio on laadittu pääosin kaupunginhallituksen kesäkuussa päättämän kehyksen mukaisesti. Kulut ylittyvät 184 731 eurolla ja tuloja esitetään saatavaksi 97 723 euroa arvioitua enemmän. Teknisen hallinnon tulot jäävät alle kehysten, koska tonttimyynnin ennustetaan jäävän vähäisemmäksi arvioitua. Liikenneväylät ja alueet kulut ylittävät raamin. Kuluja on siirretty pääomapuolelta käyttötalouteen hulevesien osalta. Kiinteistöt tehtäväalueen sekä menot että tulot poikkeavat positiiviseen suuntaan. Syynä tähän on, että menojen kohdennusta on muutettu. Poikkeama on laskennallinen. Vesihuoltolaitoksen tulot jäävät merkittävästi raameista, huolimatta siitä, että niihin on huomioitu hintojen nosto.

Tekniseen toimeen ei esitetä uusia henkilölisäyksiä eikä olennaisia muutoksia ensi vuodelle

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta hyväksyy ja esittää edelleen kaupunginhallitukselle teknisen toimen vuoden 2024 talousarvion käyttötalous- ja investointiosan taloussuunnitelman vuosille 2025- 2026 sekä osaltaan investointiohjelman vastaaville vuosille.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

KH

Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.