Elinvoimajaosto, kokous 11.9.2023

§ 37 LISÄPYKÄLÄ: Liikennepuiston sijoituspaikka (lisäpykälä)

LAIDno-2023-800

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Osallistavan budjetoinnin kautta on tekninen toimi saanut tehtäväkseen liikennepuiston rakentamisen. Määrärahaa hankkeelle on varattu tälle vuodelle 30 000 €. 

Haasteelliseksi on osoittautunut liikennepuiston sijoituspaikan löytäminen. Puiston olisi hyvä sijoittua keskustaajamaan, jolloin sillä olisi vaikutusta keskustan elävöittäjänä. Riittävän kokoisia vapaita alueita on vaikea keskustasta löytää. Sijainniltaan hyvä paikka olisi Kauppakadun vapaa liiketontti (RN:o 400-419-9-12). Tontti olisi kauppakeskusten ja muidenkin palvelujen läheisyydessä. Ongelmalliseksi puiston sijoittaminen tontille tekee se, että asemakaavassa se on varattu asuin- ja liikerakennusten alueeksi eli liikennepuiston sille sijoittaminen ei olisi kaavan mukaista. Ajatuksena on, että tontti varattaisiin edelleen asuin- ja liikerakentamista varten, mutta lasten liikennepuisto rakennettaisiin sille. Mikäli tontille tulee tarve toteuttaa kaavan mukaista toimintaa, liikennepuistolle etsittäisiin korvaava paikka. Puiston rakentaminen parantaisi merkittävästi kaupunkikuvaa.

Elinvoimajaoston tulisi ottaa kantaa kaupunginhallituksen päätöksenteon pohjaksi siihen, miten se näkee liikennepuiston sijoittamisen vaikuttavan tulevaan maankäyttöön.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto esittää kaupunginhallitukselle kantanaan, että lasten liikennepuisto voidaan väliaikaisesti sijoittaa Kauppakadun rakentamattomalle tontille.

Päätös

Keskustelun kuluessa elinvoimajaoston puheenjohtaja Jukka Alkio ehdotti asian palauttamista valmisteluun. Valmistelussa tulee huomioida mm. vaihtoehtoiset sijoituspaikat, kaavalliset näkökulmat sekä kustannusarvio ja -suunnitelma.
Jäsen Aho kannatti Alkion ehdotusta.

Keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että jaosto hyväksyy puheenjohtajan tekemän muutosehdotuksen yksimielisesti.