Kaupunginvaltuusto, kokous 5.6.2023

§ 46 Laitilan kaupungin henkilöstökertomus 2022

LAIDno-2023-247

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin henkilöstökertomuksessa kuvataan henkilöstön tilaa. Henkilöstökertomus sisältää tietoja mm. henkilöstömääristä, ikärakenteesta, palkkakustannuksista, henkilöstön vaihtuvuudesta, henkilötyövuosista, henkilöstön työhyvinvoinnista, työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta, työterveyshuollosta, työsuojelusta sekä eläköitymisestä.

Henkilöstövoimavarojen arviointi on välttämätöntä toiminnan ja palvelujen suunnittelussa ja ennakoinnissa. Ajankohtaisia kysymyksiä ovat muun muassa osaavan työvoiman saatavuus, työkyky, kuntien houkuttelevuus työnantajana ja henkilöstöjohtamisen tuloksellisuus. 

Henkilöstökertomus kehittää tiedolla johtamista ja sen tehtävänä on antaa tietoa henkilöstön kehittämisen perustaksi ja päätöksenteon tueksi. Henkilöstökertomus toimii oivallisena perustana keskustelulle, jota käyvät luottamushenkilöt, kaupungin johto, esimiehet ja henkilöstö. Henkilöstövoimavarojen arviointi edistää henkilöstöjohtamisen tuloksellisuutta ja tukee päätöksentekijöitä resurssien suuntaamisessa.

Tiedon valjastaminen hyötykäyttöön edellyttää koko organisaatiolta ja erityisesti johdolta sitoutumista pitkän tähtaimen kehittämistyöhön ja oppimiseen. Tiedolla johtaminen vaatii halua ja resursseja kehittää organisaation valmiuksia tuottaa, kehittää ja hyödyntää henkilöstötietoa päätöksenteossa.

Ehdotus

Yhteistyötoimikunta esittää, että kaupunginhallitus hyväksyy Laitilan kaupungin henkilöstökertomuksen vuodelta 2022 ja antaa sen tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy yhteistyötoimikunnan ehdotuksen mukaisesti Laitilan kaupungin henkilöstökertomuksen vuodelta 2022 ja antaa sen edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö Tarja Saarela. 

Perustelut

-

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto merkitsee Laitilan kaupungin henkilöstökertomuksen vuodelta 2022 tiedoksi.

Päätös

Asian käsittelyn aikana puheenvuoron käyttivät valtuutettu Heikki Peltola, kaupunginjohtaja Lauri Kattelus, työhyvinvointi- ja tietopalvelupäällikkö Tarja Saarela ja valtuutettu Tapio Kylä-Heiko. 

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.