Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 25.5.2023

§ 22 Rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteiden päivitys

LAIDno-2023-449

Valmistelija

  • Petri Kuusela, Rakennustarkastaja, petri.kuusela@laitila.fi

Perustelut

Rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteita on viimeksi tarkistettu vuosi sitten, voimaantulo 1.3.2022. Liitteessä on ehdotus rakennusvalvonnan uusista maksuperusteista. Korotus on tarpeen uuteen sähköiseen lupajärjestelmään siirtymisen vuoksi, jonka vaikutusta kustannuksiin ei pystytä tarkalleen arvioimaan uudistuksen laajuuden vuoksi. Nyt tehtävä korotus on pääosin n. 30 %, joissain kohdin alempi. 

Tällä korotuksella maksut nousevan samaan tasoluokkaan Uudenkaupungin kanssa, jossa maksutaksat ovat tulleet voimaan vuoden 2021 alussa.

Rakennusvalvonnan talousarviotavoitteet on saavutettu menneinä vuosina melko hyvin, tulojen ja menojen ollessa suunnilleen tasapainossa. Tulevaisuudessa, kun uusi rakennuslakiuudistus tulee voimaan, tähän ei luultavasti enää päästä, vaikka pientä maksukorotusta tehdäänkin.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Kuusela, Rakennustarkastaja, petri.kuusela@laitila.fi

Lautakunta hyväksyy liitteen "RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEET 1.8.2023 ALKAEN" mukaiset maksuperusteet astuviksi voimaan 1.8.2023 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

 

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.