Tekninen valiokunta, kokous 18.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Varppeen koulun kellarisaneerauksen urakoitsijoiden valinta

LAIDno-2020-293

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Rakennusinsinööri, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Varppeen koulun kellarin (lukion ja yläkoulun) sisäilmasaneeraukselle on varattu investointimääräraha yhteensä 950.000,00 € (alv 0%) vuodelle 2021.

Sisäilmatutkimuksissa esille tulleiden kosteusvaurioiden ja mikrobilöydösten takia, kellarikerroksiin suositeltiin toimenpiteiksi lattiarakenteiden korjauksia sekä lukion kellarikerroksen seinärakenteen korjaus. Tutkimustulosten jälkeen toteutettiin kaikkien vaurioituneiden alueiden rakennustekniset ja tarvittavilta osin lvis-tekniset purkutyöt. Purkualueita laajennettiin suunnittelutyön aikana, jolla oli tarkoitus varmistaa tulevan sisäilmasaneerauksen riittävyys.

Suunnittelussa otettiin erityisesti huomioon sisäilmaa parantavat rakennustekniset ratkaisut ja tilojen ilmanvaihdon riittämättömyys ja paine-erot, lisäämällä molempiin kerroksiin omat tulo-poistoilmanvaihtokoneet. Lämmönjakotapa vaihdetaan tiloissa, jossa se on mahdollista lattialämmitykseen ja valaistus osittain led-valaistukseen. Tilajärjestelyillä on huomioitu mm. esteettömyys ja luokkatilojen monikäyttöisyys.

Saneerauksesta on tehty urakkatarjouspyyntö, joka on ollut esillä Cloudia-pienhankintajärjestelmässä ja Laitilan kaupungin kotisivuilla. Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa rakennusurakoitsija on kohteen päätoteuttaja ja työmaapalveluista vastaava. Urakka pitää sisällään joko rakennustekniset, tai lvv-tekniset tai iv-tekniset tai sähkötekniset tai automaatiotyöt. Kaikkien urakoiden valintaperusteena käytetään edullisinta kokonaishintaa. Tarjous on mahdollista hylätä, jos urakoitsija ei ole toimittanut vaadittavia asiakirjoja ja/tai ei ole tutustunut kohteeseen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää, että Varppeen koulun kellarisaneerauksen rakennus-, lvv-, iv-, s- ja a-urakoitsijaksi valitaan edullisimman tarjouksen toimittaneet urakoitsijat:

- rakennusurakoitsija Laitilan Talorakenne Oy

- lvv-urakoitsija LVI Kuusisto Oy

- iv-urakoitsija Laitilan IP-Työ Oy

-  sähköurakoitsija Sähköpoltin A. Astila Ky

-  automaatiourakoitsija Fidelix Oy

 

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Urakoitsijat

Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.