Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 24.4.2023

§ 18 Laitilan Sotaveteraanit ry:n avustusanomus

LAIDno-2023-120

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan sotaveteraanit ry on 31.1.2023 päivätyllä hakemuksellaan hakenut avustusta sotaveteraaneille, veteraanien puolisoille, veteraanien leskille  sekä miinanraivaajille vuodelle 2023 . Hakemuksen mukaan yhdistyksen jäsenmäärä oli 2022 lopussa 96 jäsentä, joista  Tammenlehvä- veteraaneja on yksi ja  miinanraivaajia kaksi. Lisäksi veteraanien leskiä  on yhdeksän ja veteraanin puolisoita yksi. Yhdistys avustaa tunnuksen omaavia veteraaneja ja miinanraivaajia mm. hammashoidoissa, silmälasien hankinnassa, silmä- ja korvalääkärissä käynneissä, hieronta- ja fysikaalisten hoitojen kustannuksissa.  Vuonna 2022 yhdistys avusti tunnuksen omaavia vetraaneja ja miinanraivaajisa seuraavasti:  hammashoidosta 200,00€ hieronnasta / fys.hoit. 200,00€, jalkahoidosta 200,00€, silmä- ja korvalääkäri 200,00€, silmälasit 200,00€.  Veteraanien leskien ja puolisoiden korvaukset ovat vastaavasti 150,00€ kustakin hoitomuodosta.  Yhdistyksen tavoitteena on jatkaa avustamistoimitaa edelleen kuluvana vuonna sekä lisätä veteraanien sekä veteraanien leskien tarpeiden mukaisia toimintoja. Veteraaneille korvataan valtionvaroista suoraan ruokahuolto, siivous- ja pyykkihuoltopalvelut, jalkahoito sekä hieronta, mutta ei leskille eikä puolisoille. Avustustoiminnan lisäksi yhditystyksen jäsenet käyvät tervehtimässä kotona sekä laitoksissa asuvia veteraaneja heidän merkkipäivinäänsekä osalistuvat seppelten laskuun sodan muistopäivinä. Toiminnan tukianomus on 3400,00€. Laitilan sotaveteraanit ry on hakenut avustusta myös Varhalta, mutta saanut kielteisen päätöksen.

Päätöksensä 6.3.2023 mukaisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston myöntää avustuksia käytettäväksi rekisteröityjen voittoa tuottamattomien järjestöjen ja muiden yhteisöjen toiminnan tukemiseen. Avustukset ovat haettavana vuosittain 1.2.-1.4.  Kuluvanana vuonna toiminnan tukea voi hakea 1.5.2023 saakka. Toiminnan tulee kohdistua laitilalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. 

Ensisijaisesti avustuksia myönnetään:

  • syrjäytymisen ehkäisyyn
  • osallisuuden edistämiseen
  • yhteisöllisyyden edistämiseen
  • kuntalaisten toimintakyvyn tukemiseen
  • ruoka-aputoimijoille
  • ikääntyneiden kotona asumisen tukemiseen
  • yhdistysten väliseen yhteistyöhön
  • eri-ikäisten kohtaamisten edistämiseen

 

Muita avustushakemuksia ei ole toistaiseksi saapunut.  Avustusmäärärahaa jaostolla on käytettävissä yhteensä 20 000 euroa, josta kaupunginhallituksen päätöksellä on myönnetty 15 360 euroa. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto päättää myöntää Laitilan sotaveteraanit ry:lle tämän anoman 3400 euron avustuksen sotaveteraanien, näiden puolisoiden ja leskien sekä miinanraivaajien hyväksi tehtävään työhön anomuksessa kuvatulla tavalla. Avustus myönnetään kustannuspaikalta 1060, tililtä 6001.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

Laitilan sotaveteraanit ry/ Raimo Grönberg,  taloustoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.