Sivistysvaliokunta, kokous 20.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Lounais-Suomen Aluehallintoviraston ratkaisu kantelusta opiskelurauhasta Kappelimäen koulussa: LSAVI/7769/2022

LAIDno-2022-706

Valmistelija

  • Nestori Mäkelä, sivistystoimen palvelupäällikkö, nestori.makela@laitila.fi

Perustelut

Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on ratkaissut hallintokantelun LSAVI/7769/2022 24.3.2022 saapuneella päätöksellä.

Sivistysjohtaja Laaksonen on Aluehallintoviraston pyynnöstä antanut asiassa lausunnon 17.6.2022 ja Aluehallintoviraston mukaan kantelu ei anna aihetta toimenpiteille ja katsoo, että Kappelimäen koulu on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin viivytyksettä työrauhan palauttamiseksi. Asiassa ei ole havaittu lainvastaista menettelyä eikä Aluehallintovirastolla ole huomautettavaa koulun toimista. Lounais-Suomen Aluehallintoviraston päätös jaetaan luettavaksi sivistysvaliokunnan jäsenille kokouksessa. Päätös on salainen (JulkL 24 § mom. 25 ja 30).

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta merkitsee tiedoksi: Aluehallintoviraston mukaan kantelu ei anna aihetta toimenpiteille ja katsoo, että Kappelimäen koulu on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin viivytyksettä työrauhan palauttamiseksi. Asiassa ei ole havaittu lainvastaista menettelyä. Aluehallintovirastolla ei ole huomautettavaa koulun toimista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Pöytäkirjaan merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin Kappelimäen koulun rehtori Annika Mattilaa ja apulaisrehtori Juha Intoa.

Tiedoksi

Kappelimäen koulu

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.