Keskusvaalilautakunta, kokous 22.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijoiden määrääminen

LAIDno-2022-984

Perustelut

Vaalilain 17 §:n mukaan ”Ennakkoäänestyksestä kotimaan yleisessä ennakkoäänestyspaikassa, Suomen edustustossa ja suomalaisessa laivassa sekä kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat. Kussakin kotimaan yleisessä ennakkoäänestyspaikassa on oltava ainakin kaksi vaalitoimitsijaa”.

Edelleen vaalilain mukaan ennakkoäänestystä kotimaan yleisessä ennakkoäänestyspaikassa toimitettaessa vähintään kahden vaalitoimitsijan on oltava yhtäaikaa saapuvilla. Muissa ennakkoäänestyspaikoissa, joihin vaalitoimitsijoita on nimetty tai määrätty kaksi tai useampia, riittää, että ennakkoäänestystä toimitettaessa on saapuvilla yksi vaalitoimitsija. Kunkin yksittäisen kotiäänestyksen toimittamisesta huolehtii yksi vaalitoimitsija.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimitsijoiksi eduskuntavaalien yleisessä ennakkoäänestyksessä seuraavat henkilöt: *********, *********, *********, *********, *********, ********* ja *********.

Edelleen keskusvaalilautakunta toteaa, että laitoksissa toimitettavan ennakkoäänestyksen suorittaa kaupunginhallituksen nimeämä vaalitoimikunta.

Lisäksi keskusvaalilautakunta päättää, että kotiäänestyksen toimittaa vaalitoimikunnan puheenjohtaja teknisenä avustajanaan keskusvaalilautakunnan sihteeri.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.