Kaupunginvaltuusto, kokous 20.3.2023

§ 24 Hallitien rakentaminen

LAIDno-2022-1256

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Perustelut

Rakennussuunnittelun edetessä Hallitien pituus muuttui 170 metristä 250 metriin ja tiehen rajoittuviin rakennuspaikkoihin suunniteltiin 3 kpl:tta kulkuliittymiä ja n.120 m uutta vesihuoltoa . Kävelijöille ja pyöräilijöille osoitetaan n. metrin levyinen asfaltoitu piennar, joka erotetaan ajoneuvoliikenteeltä piennarviivalla. Suunniteltua maanrakennusurakkaa vähennettiin asfaltoinnin osalta siten, että vain ensimmäinen 50 metriä tiestä saa kestopäällysteen varsinaisen urakan yhteydessä. Tiealueen hulevedet johdatetaan vieriojia pitkin Matovuorentien varteen ja sieltä Matovuorentien alta Huovinojaan. Tievalaistuksen osalta ensivaiheessa asennetaan kaapelointi ja pylväsjalat. Valaisintolpat ja -lamput asennetaan erillisenä urakkana myöhemmin. 

Hallitie ja Hallitien vesihuollon rakentaminen kilpailutettiin Hilmassa 27.1.- 16.2.2023. Hyväksyttäviä tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä 9 kpl. Tarjoushinnat on esitetty liitteenä olevalla vertailutaulukolla "Hallitien maanrakennusurakka 2023".  Hallitien rakentamiseen on varattu vuoden 2023 talousarviossa 60 000 €.

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää valita Hallitien maanrakennusurakan urakoitsijaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneen Maa- ja Vesirakennus Lehto Oy:n hintaan 146 270,00 eur (alv 0%), sillä ehdolla että lisämääräraha-esitys hyväksytään. Valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavan muutoksen talousarvio 2023 investointiosaan:

  • Hallitien maanrakennusurakan investointiin nro 8400/ 640 lisätään 90 000€:n ( alv 0%) suuruinen lisämääräraha

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavan muutoksen talousarvion 2023 investointiosaan:

  • Hallitien maanrakennusurakan investointiin nro 8400/ 640 lisätään 90 000€:n (alv 0%) suuruinen lisämääräraha

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Kaupunginhallitus esittää teknisen valiokunnan ehdotuksen mukaisesti edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavan muutoksen talousarvion 2023 investointiosaan:

  • Hallitien maanrakennusurakan investointiin nro 8400/ 640 lisätään 90 000€:n (alv 0%) suuruinen lisämääräraha

 

Päätös

Asian käsittelyn aikana puheenvuoron käyttivät valtuutetut Seppo Lehtola, Jari Kiveinen, Matti Viljanen, tekninen johtaja Mika Raula, kaupunginhallituksen puheenjohtaja/valtuutettu Pekka Kuusisto, valtuutetut Pertti Pokki ja Heikki Peltola.

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen toimi, taloustoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava
- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi
- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 270 euroa.