Kaupunginhallitus, kokous 13.3.2023

§ 57 Hallitien rakentaminen

LAIDno-2022-1256

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Perustelut

Rakennussuunnittelun edetessä Hallitien pituus muuttui 170 metristä 250 metriin ja tiehen rajoittuviin rakennuspaikkoihin suunniteltiin 3 kpl:tta kulkuliittymiä ja n.120 m uutta vesihuoltoa . Kävelijöille ja pyöräilijöille osoitetaan n. metrin levyinen asfaltoitu piennar, joka erotetaan ajoneuvoliikenteeltä piennarviivalla. Suunniteltua maanrakennusurakkaa vähennettiin asfaltoinnin osalta siten, että vain ensimmäinen 50 metriä tiestä saa kestopäällysteen varsinaisen urakan yhteydessä. Tiealueen hulevedet johdatetaan vieriojia pitkin Matovuorentien varteen ja sieltä Matovuorentien alta Huovinojaan. Tievalaistuksen osalta ensivaiheessa asennetaan kaapelointi ja pylväsjalat. Valaisintolpat ja -lamput asennetaan erillisenä urakkana myöhemmin. 

Hallitie ja Hallitien vesihuollon rakentaminen kilpailutettiin Hilmassa 27.1.- 16.2.2023. Hyväksyttäviä tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä 9 kpl. Tarjoushinnat on esitetty liitteenä olevalla vertailutaulukolla "Hallitien maanrakennusurakka 2023".  Hallitien rakentamiseen on varattu vuoden 2023 talousarviossa 60 000 €.

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää valita Hallitien maanrakennusurakan urakoitsijaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneen Maa- ja Vesirakennus Lehto Oy:n hintaan 146 270,00 eur (alv 0%), sillä ehdolla että lisämääräraha-esitys hyväksytään. Valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavan muutoksen talousarvio 2023 investointiosaan:

  • Hallitien maanrakennusurakan investointiin nro 8400/ 640 lisätään 90 000€:n ( alv 0%) suuruinen lisämääräraha

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle seuraavan muutoksen talousarvion 2023 investointiosaan:

  • Hallitien maanrakennusurakan investointiin nro 8400/ 640 lisätään 90 000€:n (alv 0%) suuruinen lisämääräraha

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.