Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 2.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Vuoden 2023 käyttösuunnitelma ja menotositteiden hyväksyjät

LAIDno-2023-148

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 12.12.2022/§ 95 hyväksynyt vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2023-2025.

Hallintosäännön 84 §:n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossaan toimielimelle sitovat tehtäväkohtaiset toiminnan ja talouden tavoitteet sekä niiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Hallintosäännön 87 §:n mukaan talousarviosta päättäessä valtuusto määrittelee, mitkä ovat valtuuston sitovina hyväksymät toiminnan tavoitteet. Valtuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia.

Sivistystoimen tehtäväalueet ja niiden käyttötaloussuunnitelmat:

     Bruttomäärärahat                         Tuloarviot                     Netto                     
41 VAKKA-SUOMEN MUSIIKKIOPISTO    1 277 932 €    456 600 €    821 332 €  
41 VAKKA-SUOMEN MUSIIKKIOPISTO / AVOIN OSASTO             8 857 €         7 800 €        1 057 €

 

Käyttötalousosassa Laitilan kaupunginvaltuusto asettaa toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet sekä osoittaa tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot toimielimille tehtävien hoitamiseen. Käyttötalousosassa valtuustoon nähden nettositova tehtävä on Vakka-Suomen musiikkiopisto.

Kaupunginvaltuuston toimielinten investointihankeryhmälle tai -hankkeelle hyväksymät menot ja tulot ovat sitovia ja niitä voidaan muuttaa vain valtuuston päätöksellä. Hankkeen euromääräisellä rajalla tarkoitetaan hankkeen kokonaiskustannuksia, ei ao. talousarviovuoden määrärahaa. Valtuuston sitovin perusteluin hyväksymiä määrärahoja ei saa käyttää ilman valtuuston päätöstä muuhun tarkoitukseen. Määrärahaa ei voi ylittää ilman valtuuston päätöstä. Pysyvien vastaavien omaisuushankinnan arvonlisäveroton euroraja on 10 000 €. Tätä pienemmät yksittäiset hankinnat tulee hankkia käyttötalouden määrärahoilla.

Tehtäväalueille on taloudellisten tavoitteiden lisäksi asetettu sitovia strategisia tavoitteita eri näkökulmista. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja niistä raportoidaan osavuosikatsausten yhteydessä valtuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä talousarvion saattaa kaupunginhallitus sen täytäntöönpanomääräyksin valiokuntien ja muiden viranomaisten noudatettavaksi. Kaupunginhallitus, valiokunta ja lautakunta päättävät tämän jälkeen omasta talousarvion mukaisesta käyttösuunnitelmastaan, johon tehdään tarvittaessa tarkennuksia.  

Vakka-Suomen musiikkiopiston käyttösuunnitelma on tehty talousarvion valmistelun yhteydessä jakamalla määrärahat ja tuloarviot tehtävälle ja kustannuspaikoille. Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori tekee musiikkiopiston osalta tehtävänsä käyttösuunnitelman.

Vakka-Suomen musiikkiopiston vuoden 2023 osalta menotositteisiin hyväksymismerkinnät tekee musiikkiopiston rehtori, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

 

 

 

Päätöksenteon peruste

Laitilan kaupungin hallintosääntö

Talousarvio-ohje vuodelle 2023

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta hyväksyy osaltaan vuoden 2023 käyttötaloussuunnitelman sekä taloussuunnitelman vuosille 2023-2025 ja lähettää sen edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta hyväksyy menotositteisiin hyväksymismerkintöjen tekijäksi musiikkiopiston rehtorin, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa hyväksymismerkinnät tekee Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.