Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 1.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Kansalaisopiston vuoden 2020 kurssimaksusaatavien poistaminen

LAIDno-2023-167

Valmistelija

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Perustelut

Vakka-Suomen kansalaisopistolle on vuosien mittaan kertynyt kurssimaksusaatavia joiltakin opiskelijoilta, jotka ovat jättäneet kurssimaksujaan eri syistä maksamatta. Maksamattomia kurssimaksuja yritetään ensin periä Laitilan kaupungin talous- ja laskentaosaston toimesta, minkä jälkeen perimättä jääneet saatavat siirretään Laitilan kaupungin käyttämän Suomen Kuntaperintä Oy:n hoidettavaksi. Suomen Kuntaperintä Oy tekee omat toimenpiteensä, minkä jälkeen osa saatavista siirretään tarvittaessa ulosottomenettelyyn.

Tilannetta eri opiskelijoiden kurssimaksujen maksamisen suhteen seurataan Laitilan kaupungin talousosaston ja Vakka-opiston toimistojen taholta. Määrätyin väliajoin on kuitenkin tarpeen poistaa Laitilan kaupungin kirjanpidosta luottotappiona sellaiset saatavat, joita ei lähes varmuudella tulla saamaan. Perittävät summat ovat toisaalta yksittäisten opiskelijoiden kohdalla niin pieniä, että ulosottomenettelyä ei kannata kaikkien kohdalla käynnistää tai sitten henkilö on esim. Suomen Kuntaperintä Oy:n toimesta todettu maksukyvyttömäksi.

Saamisten poistot kirjataan tehtäväalueen menoksi (luottotappioksi). Maksujen perimistä jatketaan edelleen, mutta kaupungin kirjanpidosta avoimet laskut on tarkoituksenmukaista aina ajoittain poistaa. Saamisten poistojen kirjaaminen edellyttää johtokunnan päätöstä.

Vuoden 2020 loppuun mennessä on olemassa yhteensä 24 eri henkilön perintälista, jolla olevien maksamattomien kansalaisopiston kurssimaksujen yhteissumma on 971,50 euroa. Näitä maksuja ei kyseisiltä henkilöiltä ole saatu perittyä eikä ulosottomenettelyä ole ainakaan kaikkien näiden henkilöiden kohdalla syytä käynnistää saatavien pienen euromäärän takia.

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 33 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Vakka-opiston johtokunta hyväksyy kansalaisopiston perimättä jääneiden kurssimaksusaatavien luottotappioksi vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 971,50 euron saatavat, jotka kirjataan vuoden 2023 menoiksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Taloustoimi