§ 120 ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta / Omegayksi Oy

Lataa 

LAIDno-2022-971

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

Sosiaali- ja terveysjohtaja

Päätöksen peruste

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011 11§, 13§

Kuvaus

Päätöksen on valmistellut erityisasiantuntija Ritva Miesmaa.

Laitilan sosiaalitoimeen on saapunut 14.12.2022 ilmoitus yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta koskien Omegayksi Oy:tä. Omegayksi Oy:n tarjoamiin valtakunnalliseen rekisteriin merkittäviin sosiaalipalveluihin kuuluu kotipalvelu kohderyhmänä vanhukset, kehitysvammaiset, muut vammaiset, mielenterveyskuntoutujat, päihdekuntoutujat ja muut (kuten leikkauksesta kotiutuneet henkilöt, synnyttäneet yksinäiset naiset) ja henkilökohtainen apu kohderyhmänä vanhukset, kehitysvammaiset ja muut vammaiset- Lisäksi yhtiö tarjoaa kotona asumisen mahdollistavia tukipalveluja (sisältäen ateriapalvelun, siivouksen, vaatehuollon, kauppa- ja muut asiointipalvelut ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut) kohderyhmänä vanhukset, kehitysvammaiset, muut vammaiset ja muut (kuten leikkauksesta kotiutuneet henkilöt, synnyttäneet yksinäiset naiset). Yhtiön ilmoituksen mukaan se tuottaa edellä mainittuja palveluja Laitilan kaupungin alueella.

Ilmoituksen mukaan Lisa Nurmilaukas toimii yhtiön tarjoaman kotipalvelun vastuuhenkilönä. Hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja AMK ja Bachelor of Hospitality Management AMK. Hänellä on työkokemusta kotihoidon ohjaajan tehtävistä.

Palvelun tuottajalta saadun tiedon mukaan asiakkaiden kanssa tehdään kirjalliset sopimukset ja hoito- ja palvelusuunnitelmat palvelujen tuottamisesta.

Päätös

Laitilan sosiaalitoimi toteaa, ​että Omegayksi Oy täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa säädetyt toimintaedellytykset ja, että Laitilan sosiaaliviranomaisilla ei ole huomauttamista ilmoituksen johdosta. Laitilan kaupunki hyväksyy yrityksen toiminnan Laitilan kaupungin alueella. Ilmoitus liitteineen toimitetaan Lounais-​Suomen aluehallintovirastolle rekisteröitäväksi.

Allekirjoitus

Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja terveystoimi