Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 29.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Vakka-Suomen musiikkiopiston maksujen laskuttamista koskevien käytäntöjen päivittäminen

LAIDno-2022-1201

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta on kokouksessaan 11.2.2020 § 5/2020 päättänyt musiikkiopiston maksujen laskuttamista koskevista periaatteista. Käytäntö on osoittanut, että periaatteita on tarpeen täsmentää haettaessa vapaaoppilaspaikkaa.

Voimassaoleva periaate on päätetty seuraavasti: "Vapaaoppilaspaikka myönnetään oppilaalle, joka/jonka perhe (oppilaan ollessa alaikäinen) saa toimeentulotukea. Vapaaoppilaspaikkaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 31.8. mennessä ja se myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Vapaaoppilaspaikan myöntämisen edellytyksenä on kunnan sosiaalitoimiston antama todistus hakijan varattomuudesta/toimeentulotukiselvitys, joka hakijan tulee toimittaa musiikkiopiston toimistoon sähköpostitse tai paperilla 31.8. mennessä. Oppilailta, joille vapaaoppilaspaikka on myönnetty, ei peritä lukukausimaksua, soitinvuokraa musiikkiopiston soittimen käytöstä eikä muita musiikkiopiston perimiä opiskeluun liittyviä maksuja. Vapaaoppilaspaikat eivät koske ryhmäopetukseen osallistuvia oppilaita eivätkä avoimella osastolla järjestettävää opetusta. Vapaaoppilaspaikat myöntää musiikkiopiston rehtori."

 

 

Päätöksenteon peruste

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta päättää täsmentää musiikkiopiston maksujen laskuttamista koskevia periaatteita haettaessa vapaaoppilaspaikkaa seuraavasti: Vapaaoppilaspaikka myönnetään oppilaalle, joka/jonka perhe (oppilaan ollessa alaikäinen) saa toimeentulotukea tai on/ovat varattomia. Vapaaoppilaspaikkaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella joko lukuvuodeksi kerrallaan tai vaihtoehtoisesti syyslukukaudeksi 31.8. mennessä ja/tai kevätlukukaudeksi 31.1. mennessä. Vapaaoppilaspaikan myöntämisen edellytyksenä on kunnan sosiaalitoimiston antama todistus hakijan varattomuudesta/toimeentulotukiselvitys, joka hakijan tulee toimittaa musiikkiopiston toimistoon sähköpostitse tai paperilla 31.8. ja/tai 31.1. mennessä. Oppilailta, joille vapaaoppilaspaikka on myönnetty, ei peritä lukukausimaksua, soitinvuokraa musiikkiopiston soittimen käytöstä eikä muita musiikkiopiston perimiä opiskeluun liittyviä maksuja. Vapaaoppilaspaikat eivät koske ryhmäopetukseen osallistuvia oppilaita eivätkä avoimella osastolla järjestettävää opetusta. Vapaaoppilaspaikat myöntää musiikkiopiston rehtori.

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta päättää, että täsmennys otetaan käyttöön 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.