Tekninen valiokunta, kokous 23.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Vahingonkorvaukset 2022

LAIDno-2022-1148

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Yksityishenkilö on jättänyt sähköpostitse korvausvaatimuksen kaupungille. Vaatimus perustuu tiessä olevaan kuoppaan, johon yksityishenkilö on ajanut ja tämän johdosta auto on vaurioitunut. Hän on havainnut autonsa vaurion vasta muutamaa päivää myöhemmin ja todennut, että auton taka-akselisto oli vaurioitunut. Korjauskustannukset ovat olleet yhteensä 467,50 €. Kuoppa on sijainnut Winnovan sekä 8-tien yrityskeskuksen pihatiellä, ei kadulla. Ko. kuoppaa ei enää ole, sillä kyseisen osuuden päällyste on uusittu tänä syksynä. Päällysteen uusiminen on toteutettu suunnitellusti tieosuuden huonon kunnon vuoksi, eikä tämän yksittäisen kuopan johdosta.

Tekninen johtaja on viranhaltijapäätöksellään hylännyt korvausvaatimuksen aiheettomana. Perusteena on ollut se, ettei normaalinopeudella ajettaessa kuoppaan ole voinut syntyä nyt esitettyjä vauriota. Lisäksi kuopan ko. ja sijainti eivät tue vaatimusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hylätä korvausvaatimuksen perusteettomana.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Seuraavaan päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 270 euroa.